Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Πληροφορίες για όσους θέλουν να συμμετέχουν στο "Ένα κείμενο, μία εικόνα"

1.ΖΩΓΡΑΦΟΙ-ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΙ

Η διαδικασία που συνηθίζουμε να ακολουθούμε αν θέλεις να συμμετέχεις στη στήλη φτιάχνοντας κάποια εικόνα είναι η εξής:

-Σου στέλνω κείμενα παιδικής λογοτεχνίας (μου λες αν έχεις κάποια προτίμηση πχ. σε κατηγορία λόγου, συγγραφέα, θεματική κλπ.)

-Επιλέγεις αυτό που σε εκφράζει περισσότερο.

-Σε διάστημα 1-2 μηνών, ανάλογα με τις υποχρεώσεις σου, ετοιμάζεις την εικόνα που θα φτιάξεις με βάση το κείμενο.

-Μου στέλνεις την εικόνα σκαναρισμένη ή φωτογραφία της  (το πρωτότυπο σχέδιο το κρατάς εσύ για όποια χρήση επιθυμείς). Συνοδεύεται από ένα βιογραφικό και μία δική σου φωτογραφία, ώστε να αναρτηθούν μαζί με την εικόνα σου.

-Προγραμματίζεται η ημερομηνία της ανάρτησης.

-Λίγο πριν αναρτηθεί η δουλειά σου, σου στέλνω το τελικό κείμενο, για να δεις αν θέλεις να προσθέσεις ή να αλλάξεις κάτι.

-Δημοσιεύεται στο μπλογκ «Ένα κείμενο, μία εικόνα» και στο ηλεκτρονικό περιοδικό Book Tour.

2.ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Η συνεργασία με συγγραφείς είναι μία καινούρια ιδέα, που ως στόχο έχει την ανάδειξη νέων φωνών και την παρουσίαση ανέκδοτων κειμένων.

Όπως και με τους ζωγράφους-εικονογράφους, δεν παίζει ρόλο αν είσαι επαγγελματίας ή όχι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα αναρτώνται όλα τα κείμενα, χωρίς αξιολόγηση ή επιμέλεια.

Μπορείς να συμμετέχεις στο περιοδικό με όποιο είδος λόγου (παιδικής λογοτεχνίας) επιθυμείς, π.χ. ποίημα, παραμύθι, σύντομη ιστορία, εφηβικό-νεανικό διήγημα, θεατρικό κλπ., αρκεί να μην ξεπερνάει τις 1500 λέξεις.

Είναι σημαντικό, επειδή η στήλη θέλει να διατηρεί τη μορφή ανθολόγιου, τα κείμενα να είναι σχετικά με κάποια θεματική, πχ. γιορτή (Χριστούγεννα, Πάσχα, εθνικές επετείους, αποκριές, ονομαστικές γιορτές, γενέθλια κλπ.), παγκόσμια ημέρα (πχ. περιβάλλοντος, ζώων, μητέρας, πατέρα, νερού, δικαιωμάτων, φιλοσοφίας, βιβλίου, ποίησης κλπ.), εποχές (αρχή εποχών, πρωτομηνιές κλπ.), κείμενα γνώσεων (πχ. χρώματα, σχήματα, γράμματα, αριθμοί κλπ.) κ.α. Αυτό όμως δεν είναι δεσμευτικό. Δεκτά για ανάγνωση θα είναι όλα τα κείμενα, ανεξάρτητα από τη θεματολογία τους.

Αν συμφωνείς με τα παραπάνω, στείλε το κείμενο σου και, αν αυτό πληροί τις προϋποθέσεις, θα το δεις το συντομότερο στη στήλη του περιοδικού, και, μάλιστα, να συνοδεύεται και από μία εικόνα!

Τα πνευματικά δικαιώματα όλων των συμμετοχών, είτε πρόκειται για εικόνες είτε για κείμενα, ανήκουν στους ίδιους τους δημιουργούς. Γι’ αυτό και δημοσιεύονται ΠΑΝΤΑ συνοδευόμενα από τα προσωπικά τους στοιχεία, από το βιογραφικό και τη φωτογραφία τους, καθώς, αν οι ίδιοι το επιθυμούν, και από την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους όποιος επιθυμεί.

Όλοι οι συντελεστές του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» εργαζόμαστε αφιλοκερδώς και με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τη λογοτεχνία και τη δημιουργία.
Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση, επικοινώνησε με τη σελίδα της στήλης στο φβ ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr .

Για το «Ένα κείμενο, μία εικόνα»,

Γιώτα Κοτσαύτη.


(Ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα και πώς θα συνεχίσει την πορεία της μπορείτε να δείτε εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;