Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ζωγραφίζεις; Αγαπάς την παιδική λογοτεχνία; Ε, τότε βρίσκεσαι στην κατάλληλη σελίδα!Αν ζωγραφίζεις και αγαπάς την παιδική/εφηβική/νεανική λογοτεχνία, ίσως η συγκεκριμένη ανάρτηση να σε ενδιαφέρει.

Για να συνεχίσει η σελίδα μας να υπάρχει, χρειαζόμαστε και τη δική σου συμμετοχή.

Αν θέλεις να βοηθήσεις δημιουργώντας μία εικόνα (ή και περισσότερες), στείλε το μήνυμά σου στο yotakotsafti1@yahoo.gr .

Δεν είναι απαραίτητο να είσαι επαγγελματίας εικονογράφος ή ζωγράφος.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην τεχνική και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις.

Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι η εξής:
-Σου στέλνω κείμενα παιδικής λογοτεχνίας (μου λες αν έχεις κάποια προτίμηση πχ. σε κατηγορία λόγου, συγγραφέα, θεματική κλπ.)
-Επιλέγεις αυτό που σε εκφράζει περισσότερο.
-Σε διάστημα 1-2 μηνών, ανάλογα με τις υποχρεώσεις σου, ετοιμάζεις την εικόνα που θα φτιάξεις με βάση το κείμενο.
-Μου στέλνεις την εικόνα σκαναρισμένη ή φωτογραφία της  (το πρωτότυπο σχέδιο το κρατάς εσύ για όποια χρήση επιθυμείς). Συνοδεύεται από ένα βιογραφικό και μία δική σου φωτογραφία, ώστε να αναρτηθούν μαζί με την εικόνα σου.
-Προγραμματίζεται η ημερομηνία της ανάρτησης.
-Λίγο πριν αναρτηθεί η δουλειά σου, σου στέλνω το τελικό κείμενο, για να δεις αν θέλεις να προσθέσεις ή να αλλάξεις κάτι.
-Δημοσιεύεται στο μπλογκ «Ένα κείμενο, μία εικόνα» και στο ηλεκτρονικό περιοδικό Book Tour.

Τα πνευματικά δικαιώματα των εικόνων ανήκουν στους ίδιους τους δημιουργούς. Γι’ αυτό και δημοσιεύονται ΠΑΝΤΑ συνοδευόμενες από τα προσωπικά τους στοιχεία, από το βιογραφικό και τη φωτογραφία τους, καθώς, αν οι ίδιοι το επιθυμούν, και από την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους όποιος επιθυμεί.

Όλοι οι συντελεστές του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» εργαζόμαστε αφιλοκερδώς και με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τη λογοτεχνία και τη δημιουργία. 

Μέχρι στιγμής με τη σελίδα έχουν συνεργαστεί πάνω 45 ζωγράφοι-εικονογράφοι και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη δεχτεί επαγγελματικές προτάσεις από εκδοτικούς οίκους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς ξεκίνησε η ιδέα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» θα βρείτε εδώ:

 Η σελίδα της στήλης «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:

Γιώτα Κοτσαύτη, Φλώρινα 2015.
4 σχόλια :

  1. Ειμαιερασιτεχνης ζωγράφος και έχω πτυχίο αγιογραφίας και Εγκαυστικής.Επισης γνωρίζω άριστα την τεχνική της πένας με σινική μελάνι(γκραβουρες). Στείλτε μου ένα κείμενο παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας :) Αν θέλετε, επικοινωνήστε με το yotakotsafti1@yahoo.gr ,ώστε να έχω την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να σας στείλω κείμενα.

      Διαγραφή

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;