Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Εργαστήριο συγγραφής-εκδόσεις Αλάτι


«Την έμπνευση δεν πρέπει να την περιμένεις, πρέπει να την κυνηγάς με το ρόπαλο.»

«Ένας επαγγελματίας συγγραφέας είναι ένας ερασιτέχνης που δεν τα παράτησε.»

Όσοι από εμάς έχουμε ασχοληθεί με το βιβλίο και με τη συγγραφή, σίγουρα έχουμε διαβάσει και συμφωνήσει με αποφθέγματα όπως τα παραπάνω.

Όσοι από εμάς έχουμε ασχοληθεί με τη δημιουργική γραφή, σίγουρα γνωρίζουμε ότι είναι ένα αντικείμενο σπουδών που διδάσκεται εδώ και δεκαετίες σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι η θεραπευτική δύναμη της συγγραφής. Κι ότι πολλές φορές η διαδικασία είναι το ίδιο σημαντική με το αποτέλεσμα.

Η Γιώτα Κοτσαύτη, συντονίστρια του εργαστηρίου, είναι εδώ για να βαδίσει μαζί σας το μαγικό μονοπάτι της δημιουργίας, για να σας βοηθήσει να ξεδιπλώσετε τις συγγραφικές σας ικανότητες και να απελευθερώσετε τις κρυμμένες σας δυνάμεις.

Το εργαστήριο συγγραφής των εκδόσεων Αλάτι είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα. Το μοναδικό στην Ελλάδα. Οι συναντήσεις θα γίνονται εξ αποστάσεως, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και οι ομάδες θα εξασκούνται σε διάφορα είδη λόγου.

Διάρκεια: 3 μήνες

Κόστος: 50 ευρώ ανά μήνα

Δεν έχει σημασία αν είσαι επαγγελματίας ή ερασιτέχνης συγγραφέας. Ακόμα κι αν δεν έχεις γράψει τίποτα, σε καλούμε σ’ αυτό το μοναδικό ταξίδι, το οποίο θα καταλήγει στην έκδοση ενός βιβλίου με τις δικές μας ιστορίες.

ΓΙΑΤΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΑΛΑΤΙ:

1.Επειδή μπορείς να το παρακολουθήσεις απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι μέσω υπολογιστή.
2.Επειδή ΔΕΝ είναι ένα ακόμα φλύαρο εργαστήριο δημιουργικής γραφής που ασχολείται απλά με τη θεωρία και παραμελεί την πράξη. Είναι ένα εργαστήριο ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ, που θα σε παρακινήσει να γράψεις.
3.Επειδή τα κείμενα των ομάδων του εργαστηρίου θα τυπωθούν σε συλλογικό βιβλίο από τις εκδόσεις Αλάτι.
4.Επειδή η τιμή του είναι προσιτή για όλους (50 ευρώ ανά μήνα-διάρκεια: 3 μήνες. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η έκδοση και η αποστολή του συλλογικού βιβλίου).
5.Επειδή θα αλληλεπιδράσεις με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα, θα εκφραστείς μέσω της γραφής και θα απολαύσεις ένα υπέροχο ταξίδι, μία εμπειρία μοναδική!
6.Επειδή, όταν οι εκδόσεις Αλάτι ξεκινήσουν να αξιολογούν χειρόγραφα, θα δίνουν προτεραιότητα στα κείμενα όσων παρακολούθησαν το εργαστήριο.
(Οι εκδόσεις Αλάτι ΔΕΝ θα λειτουργούν ως αυτοεκδόσεις. Θα επενδύουν σε βιβλία ποιοτικά και σε είδη λόγου που θα ανακοινωθούν τη νέα χρονιά.)

Δήλωσε τώρα συμμετοχή στη σελίδα μας, στο yotakotsafti1@yahoo.gr ή κάλεσε στο 697 81 98 750.


Η Γιώτα Κοτσαύτη γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στη Λεβαία Φλώρινας.
Είναι συγγραφέας, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος «Δημιουργικής Γραφής» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Κείμενά της έχουν βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, από τις εκδόσεις Εντύποις, από την ΕΠΟΚ (Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων) και από το Πετρίδειο Ίδρυμα Κύπρου.
Η αγάπη της για την παιδική, εφηβική, νεανική λογοτεχνία την οδήγησε στη δημιουργία του δημοφιλούς ιστολογίου «Ένα κείμενο, μία εικόνα».
Τον Ιούλιο του 2018 ανέλαβε εθελοντικά τη δημιουργία βιβλιοθήκης-χώρου δημιουργικής απασχόλησης στην περιοχή της, εγχείρημα που αγκαλιάστηκε με θέρμη από πολλούς ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι παντρεμένη με τον συγγραφέα Θεοφάνη Θεοφάνους, έχουν δύο κόρες και τα τελευταία χρόνια κατοικούν μόνιμα στη Λεβαία.


ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ
-Ένα λιοντάρι με πυρετό μαθαίνει να μην είναι κακό, εκδόσεις Σαΐτα (2013)
-Γραννέτα, η πρωταγωνίστρια μαριονέτα, εκδόσεις το βιβλίο (2014)
-Ιστορίες κάτω από το γκι (συλλογικό), εκδόσεις Πολύτροπον (2014)
-Το μαγικό βοτάνι, εκδόσεις Σαΐτα (2016)
-Μπουκέτα Ανθισμένα (συλλογή χαϊκού για παιδιά-έπαινος από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά), εκδόσεις Βεργίνα (2019)
-Κι αν τα κτίρια μιλούσαν… (συντονισμό-γενική επιμέλεια-εισαγωγή σε συλλογικό βιβλίο από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος δημιουργικής γραφής του ΕΑΠ), εκδόσεις Κέδρος (2019)
-Αυτή είναι η δική μου ιστορία/26 ιστορίες ζωοφιλικού περιεχομένου (συλλογικό), ιδιωτική έκδοση (2019)
-Μενέλαος Λουντέμης: ο συγγραφέας που μετρούσε τ’ άστρα (υπό έκδοση, α’ βραβείο παιδικής λογοτεχνίας στον διαγωνισμό Ασημένια Σελίδα των εκδόσεων Εντύποις)


2 σχόλια :

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;