Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ο ερωτευμένοςΌσο κι αν διαφωνούν κάποιοι, ο Φεβρουάριος παραμένει πάντα στο μυαλό χιλιάδων ανθρώπων ως ο μήνας του Έρωτα. Πολλές είναι οι «ενστάσεις» για την εμπορικότητα της «γιορτής των ερωτευμένων». Πολλά είναι τα «κλισέ» που θα ακούσετε αυτές τις μέρες. Όμως, γιορτάσετε-δεν γιορτάσετε την 14η Φλεβάρη, ένα βιβλίο δεν παύει ποτέ να είναι το καλύτερο δώρο, με ή χωρίς περίσταση. 

Η πρότασή μου γι’ αυτό το μήνα, λοιπόν, θα είναι αφιερωμένη –σε τι άλλο;- στον Έρωτα!

Με την εγγύηση της Ρεμπέκα Ντότρεμερ και των εκδόσεων Μεταίχμιο, σε μετάφραση της Κλαιρ Νεβέ, «Ο ερωτευμένος», θα κλέψει αδιαμφισβήτητα την καρδιά μικρών και μεγάλων!Ποια όμως είναι η υπόθεση του βιβλίου; 

Ο Ερνέστος, το πειραχτήρι, δεν αφήνει σε ησυχία τη Σαλώμη. Της τραβάει τα μαλλιά. Της βγάζει επίτηδες τα γυαλιά της. Διαρκώς εφευρίσκει έναν τρόπο να βρίσκεται μαζί της. Όταν η Σαλώμη μαρτυράει τα πάντα στη μαμά της, εκείνη της λέει ότι «χωρίς αμφιβολία» το αγόρι είναι ερωτευμένο μαζί της!


Και από εδώ κι έπειτα αρχίζει σιγά σιγά να γεννιέται στα παιδιά η απορία: «Τι είναι ερωτευμένος;».


Ο Άβελ, ο Στέφανος, η Ιουστίνη, η μικρή Νίνα, ο Αριστείδης, ο Άγγελος, η Ζέλια, ο Μάριος, ο Θωμάς (ο μεγάλος), η Αιμιλία, ο Θωμάς (ο μικρός), δίνουν τις δικές τους αφοπλιστικές απαντήσεις, γεμάτες χιούμορ, σοφία και αλήθεια! Από κάθε απάντηση η Σαλώμη βγάζει και ένα συμπέρασμα. Ως τη στιγμή που «ο Ερνέστο (ο ερωτευμένος) γύρισε για να σπρώξει τη Σαλώμη πολύ δυνατά ακόμα μια φορά, όταν κλότσησε την τσάντα της και ποδοπάτησε το παλτό της, επίτηδες…» 

«…κανείς δεν είπε πια τίποτα!»

«Και η Σαλώμη σκέφτηκε ότι δεν ήξεραν τίποτα για τους ερωτευμένους όλοι αυτοί!»


……………………
Κυκλοφορεί σε μικρή και μεγάλη έκδοση, αλλά και σε e-book.

Αναζητήστε το από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και φέτος, 14 Φεβρουαρίου, κάντε την διαφορά χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους τον Ερωτευμένο! Όταν μία μέρα γίνεται αφορμή να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά, ας αδράξουμε την ευκαιρία να χαρούμε, να γελάσουμε, να αγαπήσουμε και ας απαλλαγούμε από την αρνητική διάθεση και τη «μιζέρια», που -δυστυχώς- έχουν γίνει σημεία των καιρών… Με πολλή αγάπη και μπόλικη μαγική χρυσόσκονη,

Γιώτα Κοτσαύτη,

Φλώρινα,

Φεβρουάριος 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;