Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ο Πιόζ Νάμε και οι πέντε γάτες«Ο Πιόζ Νάμε και οι πέντε γάτες»: ένα μυθιστόρημα 511 σελίδων, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Συγγραφέας: Κωστής Α. Μακρής.

Από το οπισθόφυλλο:


Ο Πιοζ Νάμε ζει μια ήρεμη ζωή στο σπίτι της καλής του θείας κοντά στη θάλασσα, παρέα με πέντε γάτες. Όμως, λίγες μέρες πριν κλείσει τα οκτώ του χρόνια, κάποιοι τον απάγουν και τον μεταφέρουν σε ένα έρημο νησί.

Ευτυχώς ο μικρός μας ήρωας είναι αρκετά ξύπνιος για να ξεφύγει από τους απαγωγείς του, αλλά μόλις ελευθερώνεται, αντιλαμβάνεται πως θα χρειαστεί να απαντήσει σ’ ένα σωρό ερωτήματα μέχρι τη σημαδιακή ημέρα των γενεθλίων του:

 Ποιος οργάνωσε την απαγωγή του και γιατί;
Ποιο τρομερό μυστικό σημαδεύει τη ζωή του;
Τι είναι αυτό που όλοι του κρύβουν με σιωπές και μισόλογα;
Τι υπάρχει μέσα στο σφραγισμένο πηγάδι, στον πανέμορφο κήπο του Ρόδινου Σπιτικού, και γιατί αγριεύουν οι πέντε γάτες όποτε βρεθούν εκεί κοντά;
Ποιοι είναι οι φίλοι του και γιατί μοιάζουν τόσο με εχθρούς;

Με πολύ χιούμορ, αρχαία μαγεία, μπόλικη δόση φαντασίας, δράση, αγωνία και οικολογικές ευαισθησίες ο Πιοζ Νάμε και οι πέντε γάτες που τον συντροφεύουν παντού και πάντα μας ταξιδεύουν σε μια απίθανη περιπέτεια λύτρωσης και αυτογνωσίας.


Γιατί να αγοράσω/διαβάσω το βιβλίο:

-Είναι ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα με πλοκή που κλιμακώνεται σταδιακά και διατηρεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο.

-Το φανταστικό εμπλέκεται με το πραγματικό με τρόπο ομαλό που δεν κουράζει αυτόν που διαβάζει την ιστορία, είτε είναι ανήλικος είτε ενήλικος.

-Ένα από τα θετικά του βιβλίου είναι τα εξαιρετικά ευφάνταστα ονόματά του (Πιόζ Νάμε, Εγομόνη Μουπάντα, Τίνα Μεθέλη, Σιγάμης Δεντόβρος, Μπεζμέσα, Σοπακιάκου, Ιμεγός, Πεσκιάλα κλπ.)!

-Η χρήση της γλώσσας είναι άψογη.

-Ο συγγραφέας δημιουργεί ένα φιλικό κλίμα καθώς συχνά απευθύνεται άμεσα στον αναγνώστη.

-Σε πολλά σημεία επιστρατεύει το (έξυπνο) χιούμορ του για να «διευκολύνει» τη ροή του κειμένου και τη συνέχεια της ιστορίας. 

-Πολλαπλά και ενδιαφέροντα τα μηνύματα που περνάει (αγάπη για την οικογένεια, για τα ζώα, για τους φίλους, σεβασμό στους ανθρώπους και το περιβάλλον, πόσο σημαντικές αρετές είναι η υπομονή και η επιμονή, το Καλό και το Κακό βρίσκονται πολύ κοντά και είναι επιλογή του καθενός αν θα ξεπεράσει τα όρια τους, όλες οι δύσκολες στιγμές κάποτε γίνονται παρελθόν κλπ.).

-Συγκινητικό και ευαίσθητο τέλος.

 Ένα κείμενο, μία εικόνα-Γιώτα Κοτσαύτη
 
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:


Γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα, και παραμένει εδώ.

Έχει εργαστεί και εργάζεται ως γραφίστας, ζωγράφος, εικονογράφος, ερασιτέχνης ξυλουργός και εδώ και περίπου 10 χρόνια γράφει συστηματικά. 

«Ο Πιοζ Νάμε και οι πέντε γάτες» είναι το πρώτο βιβλίο του που εκδόθηκε (Εκδόσεις Πατάκη, 2009).

Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά. 

Μερικά από αυτά είναι:
Περιοδικό «Κλεψύδρα»
και άλλα.

Έχει επίσης και ένα μπλογκ: https://kostismakris.wordpress.comΟ συγγραφέας έχει βραβευτεί για το «Ο Πιοζ Νάμε και οι πέντε γάτες» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ).

Η σελίδα του ιστολογίου «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;