Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Με αφορμή το τέλος της εορταστικής περιόδουΗ γιορτινή περίοδος ολοκληρώθηκε. Για άλλους όμορφα. Για άλλους λιγότερο ωραία.

Στιγμές ευτυχίας, αγάπης για πολλούς. Θλίψης και δύσκολων καταστάσεων για άλλους.

Μην αυταπατόμαστε όμως. Ας πάψουμε επιτέλους να αναμασάμε το ίδιο άχαρο «παραμύθι» ότι για όλα τα άσχημα ευθύνονται μόνο άλλοι: οι πολιτικοί και η πολιτική, οι γύρω μας, ο «Θεός που μας μισεί». Η δύναμη είναι στα χέρια μας. Και, αν θέλουμε, μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Αν ξεκινήσουμε από τον διπλανό μας που κάνουμε ότι δεν βλέπουμε πως υποφέρει. 

Δεν θα κουραστώ να το λέω και να το γράφω: μία μικρή πράξη αγάπης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το παιδί στο οποίο θα προσφέρουμε σήμερα κάποιες στιγμές χαράς, μπορεί αύριο να γίνει ο άνθρωπος που θα αλλάξει τον Κόσμο. Ο άνθρωπος που θα δεχτεί το ενδιαφέρον και τη θετική μας ενέργεια, μπορεί να γίνει αύριο αυτός που θα φέρει μία φρέσκια ιδέα που θα αφυπνίσει και τους υπόλοιπους. 

Ευλογημένος όποιος έχει καταφέρει και ζει μία ευτυχισμένη ζωή.

Έξυπνος όποιος μπορεί να προσαρμόζεται στις καταστάσεις και «κάνει το πικρό γλυκό» για να ζει χαρούμενα.

Σοφός, όμως, αυτός που δέχεται με ευγνωμοσύνη και τα καλά και τα άσχημα και απ’ αυτά διδάσκεται για να πάει πιο μπροστά ο ίδιος και, με τη γνώση που αποκόμισε, να καθοδηγήσει και τους γύρω του.

Το 2016 μόλις ξεκίνησε και κρατάει στον ώμο του ένα άδειο σακί για τον καθένα από μας. Εμείς, και μόνο εμείς, είμαστε αυτοί θα επιλέξουμε με τι θα το γεμίσουμε…

Γιώτα Κοτσαύτη-εικόνα:Αθηνά Πετούλη

 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;