Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Πρόταση συνεργασίας με το «Ένα κείμενο, μία εικόνα» (προς ζωγράφους, εικονογράφους)«Τέχνη είναι ο μαγικός καθρέφτης που αντανακλά τα αόρατα όνειρά σου σε ορατές εικόνες.»

Το ιστολόγιο «Ένα κείμενο, μία εικόνα» ξεκίνησε την αυτόνομη πορεία του τον Ιανουάριο του 2015.

Από τότε, εκατοντάδες δημιουργοί, ζωγράφοι, εικονογράφοι, επαγγελματίες ή άνθρωποι που ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική ή την εικονογράφηση, δημιούργησαν εικόνες βασισμένες σε κείμενα παιδικής, εφηβικής, νεανικής λογοτεχνίας.

Το «Ένα κείμενο, μία εικόνα», για να συνεχίσει να υπάρχει, χρειάζεται και τη δική σου συνδρομή.

Αν ζωγραφίζεις ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά και θέλεις να γίνεις συνοδοιπόρος στον δικό μας πολύχρωμο κόσμο, σε έναν κόσμο μαγικό, γεμάτο από ζωγραφιές και λέξεις, στείλε το μήνυμά σου στο yotakotsafti1@yahoo.gr

Η σελίδα μας αριθμεί στο facebook αριθμεί μέχρι στιγμής πάνω από 15.000 μέλη και οι συνολικές προβολές του ιστολογίου ξεπερνούν τις 700.000. Πολλοί από τους συνεργάτες μας, μετά τη δημοσίευση των εικόνων τους, έχουν δεχθεί επαγγελματικές προτάσεις από εκδόσεις και ιδιώτες.

Για να δηλώσεις συμμετοχή δεν είναι απαραίτητο να είσαι επαγγελματίας.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην τεχνική και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής:

-Σου στέλνω κείμενα παιδικής λογοτεχνίας (μου λες αν έχεις κάποια προτίμηση πχ. σε κατηγορία λόγου, συγγραφέα, θεματική κλπ.)
-Επιλέγεις αυτό που σε εκφράζει περισσότερο.
-Σε διάστημα 1-2 μηνών, ανάλογα με τις υποχρεώσεις σου, ετοιμάζεις την εικόνα που θα φτιάξεις με βάση το κείμενο. (Αν δεν καταφέρεις ή δεν θελήσεις τελικά να ασχοληθείς, μετά από το διάστημα των 2 μηνών, αποδεσμεύεσαι και τα κείμενα στέλνονται σε άλλους δημιουργούς).
-Μου στέλνεις την εικόνα σκαναρισμένη ή φωτογραφία της  (το πρωτότυπο σχέδιο το κρατάς εσύ για όποια χρήση επιθυμείς). Συνοδεύεται από ένα βιογραφικό και μία δική σου φωτογραφία.
-Προγραμματίζεται η ημερομηνία της ανάρτησης.
-Λίγο πριν αναρτηθεί η δουλειά σου, σου στέλνω το τελικό κείμενο, για να δεις αν θέλεις να προσθέσεις ή να αλλάξεις κάτι.
-Δημοσιεύεται στο μπλογκ «Ένα κείμενο, μία εικόνα.
Τα πνευματικά δικαιώματα των εικόνων ανήκουν στους ίδιους τους δημιουργούς. Γι’ αυτό και δημοσιεύονται ΠΑΝΤΑ συνοδευόμενες από τα προσωπικά τους στοιχεία, από το βιογραφικό και τη φωτογραφία τους, καθώς, αν οι ίδιοι το επιθυμούν, και από την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους όποιος επιθυμεί.

Όλοι οι συντελεστές του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» εργαζόμαστε αφιλοκερδώς και με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τη λογοτεχνία και τη δημιουργία.

Καλή και δημιουργική χρονιά.

Ευχαριστώ,

Γιώτα Κοτσαύτη


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;