Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Η βιβλιοθήκη Λεβαίας ζητά την… ψήφο σας!


«Καλύτερα ν' ανάψεις ένα κερί,
παρά να διαμαρτύρεσαι για το σκοτάδι.»



Τον Ιούλιο του 2018, στο χωριό Λεβαία Φλώρινας (δήμος Αμυνταίου), ξεκίνησε μία προσπάθεια για τη δημιουργία βιβλιοθήκης-χώρου δημιουργικής απασχόλησης. Χωρίς να έχουμε τίποτα στη διάθεσή μας -ούτε καν αίθουσα- κοινοποιήσαμε την ιδέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τις επόμενες μέρες βιβλία, παιχνίδια, αναλώσιμα υλικά, άρχισαν να καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό!

Ο δήμαρχος Αμυνταίου, κύριος Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, μας παραχώρησε έναν όμορφο χώρο, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν αναξιοποίητος (πρώην λαογραφικό μουσείο). Ο χώρος, με τη συνδρομή του δήμου, βάφτηκε εσωτερικά και εξωτερικά και κάπως έτσι το όνειρό μας ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα!



Σταδιακά η αίθουσα, με τη βοήθεια ανθρώπων από πολλές περιοχές, που πίστεψαν στο όνειρό μας, εξοπλίστηκε με τα απαραίτητα!

Σήμερα, σε λιγότερο από έναν χρόνο, η βιβλιοθήκη μας υποδέχεται κάθε Παρασκευή απόγευμα μικρούς και μεγάλους φίλους της περιοχής, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παίξουν, να ζωγραφίσουν, να αλληλεπιδράσουν δημιουργικά και να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του βιβλίου.







Βέβαια, παρόλες τις προσπάθειες και παρόλη τη θερμή ανταπόκριση των φίλων μας, υπάρχουν ακόμα αρκετές ελλείψεις (π.χ. σε καρέκλες, παιδικά-εφηβικά μυθιστορήματα, βιβλία ποίησης κλπ.). Για τον λόγο αυτό ζητάμε… την ψήφο σας! 

Κατά διαστήματα κοινοποιούμε στη σελίδα μας στο facebook αυτά που χρειαζόμαστε. Στη σελίδα μπορεί κανείς επίσης να ενημερωθεί για τις δωρεές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, αλλά και για το πρόγραμμα λειτουργίας.

Τη σελίδα μπορεί να αναζητήσει κανείς ως «Δημιουργία βιβλιοθήκης-χώρου δημιουργικής απασχόλησης στη Λεβαία Φλώρινας».


Περισσότερα θα βρείτε εδώ:


Κι εδώ:


Σε μία εποχή που το προσωπικό συμφέρον μπαίνει πάνω από το κοινό καλό, σε μία περίοδο που η κοινωνία μας εκφασίζεται και εκχυδαΐζεται με ταχύτατους ρυθμούς, είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε πως μπορούμε να αντισταθούμε στο σκοτάδι. Πως μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο. Ελάτε μαζί μας, ελάτε στην παρέα μας! Ας βοηθήσει ο καθένας με ό,τι τρόπο μπορεί. Στέλνοντας ένα βιβλίο, ένα κουτί μαρκαδόρους ή αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο του, για να διαβάσει μαζί μας ένα παραμύθι, να φτιάξει μία ζωγραφιά, να ακούσει τους προβληματισμούς και τις σκέψεις των μικρών και μεγάλων μας φίλων.

Η βιβλιοθήκη τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Λεβαίας 

Ιδέα-υλοποίηση: Γιώτα Κοτσαύτη


Η Γιώτα Κοτσαύτη γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στη Λεβαία Φλώρινας.
Είναι συγγραφέας, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος «Δημιουργικής Γραφής» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Κείμενά της έχουν βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, από τις εκδόσεις Εντύποις και από την ΕΠΟΚ (Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων).
Η αγάπη της για την παιδική, εφηβική, νεανική λογοτεχνία την οδήγησε στη δημιουργία του δημοφιλούς ιστολογίου «Ένα κείμενο, μία εικόνα».
Τον Ιούλιο του 2018 ανέλαβε εθελοντικά τη δημιουργία βιβλιοθήκης-χώρου δημιουργικής απασχόλησης στην περιοχή της, εγχείρημα που αγκαλιάστηκε με θέρμη από πολλούς ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Κατοικεί στον νομό Φλώρινας (στο χωριό Λεβαία) με την οικογένειά της.

Εργογραφία
-Ένα λιοντάρι με πυρετό μαθαίνει να μην είναι κακό, εκδόσεις Σαΐτα (2013)
-Γραννέτα, η πρωταγωνίστρια μαριονέτα, εκδόσεις το βιβλίο (2014)
-Ιστορίες κάτω από το γκι (συλλογικό), εκδόσεις Πολύτροπον (2014)
-Το μαγικό βοτάνι, εκδόσεις Σαΐτα (2016)
-Μπουκέτα Ανθισμένα (συλλογή χαϊκού για παιδιά-έπαινος από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά), εκδόσεις Βεργίνα (2019)
-Ομιλούντα Κτίρια (συντονισμό-γενική επιμέλεια-εισαγωγή σε συλλογικό βιβλίο από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος δημιουργικής γραφής του ΕΑΠ), εκδόσεις Κέδρος (υπό έκδοση)
-Μενέλαος Λουντέμης: ο συγγραφέας που μετρούσε τ’ άστρα, εκδόσεις Εντύποις (υπό έκδοση, α’ βραβείο παιδικής λογοτεχνίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;