Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Δημιουργία παιδικής βιβλιοθήκης. Μπορείς να βοηθήσεις;



Τα βιβλία είναι οι φάροι που φωτίζουν τα σκοτάδια μας.

Δυστυχώς όμως στις πιο απομονωμένες περιοχές, στην επαρχία, στα χωριά μας, δεν υπάρχουν αρκετές δανειστικές βιβλιοθήκες και χώροι στους οποίους θα μπορούσαν τα παιδιά να απασχοληθούν ποιοτικά.

Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να δρομολογήσουμε τη δημιουργία ενός πολυχώρου με βιβλία, παιχνίδια και χρώματα για τους μικρούς μας (και όχι μόνο!) φίλους.

Έδρα μας η Λεβαία Φλώρινας, που βρίσκεται στον Δήμο Αμυνταίου και κατοικούν σ’ αυτήν γύρω στα πενήντα παιδιά. 

Για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης μας, η οποία θα λειτουργεί και ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης, θα χρειαστούμε έπιπλα, βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια, παζλ, είδη ζωγραφικής, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, έναν εκτυπωτή, ένα στερεοφωνικό, την αγάπη και τη στήριξή σας. 

Πολλές φορές κάτι που φαίνεται τόσο απλό, μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός παιδιού και τη νοοτροπία μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Όποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να αφήσει το μήνυμά του yotakotsafti1@yahoo.gr, να τηλεφωνήσει στο 697 81 98 750 ή να στείλει οτιδήποτε πιστεύει πως μπορεί να φανεί χρήσιμο στη διεύθυνση Γιώτα Κοτσαύτη, Λεβαία Φλώρινας. Τ.Κ. 53200, Δήμος Αμυνταίου-Για την παιδική βιβλιοθήκη.

Ευελπιστούμε το όνειρό μας να γίνει πραγματικότητα και οι δράσεις που προγραμματίζουμε να αγκαλιάσουν μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο στη Λεβαία, όχι μόνο στον Δήμο Αμυνταίου, όχι μόνο στον Νομό Φλώρινας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα!

Τι λέτε;

Θα μας βοηθήσετε;

14 σχόλια :

  1. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία ! Εύχομαι να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να υλοποιηθεί η ιδέα για το καλό κυρίως των παιδιών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σας για την πρωτοβουλία αυτή σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ελπίζω όλοι να βάλουμε ένα χεράκι... δεν υπάρχει καλύτερο απο το να μορφώνεις πνευματικά τους πολίτες του μέλλοντος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σας! Μπορούμε να βοηθήσουμε σε βιβλία. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. Για το 7ο ΝΓ Παλλήνης mail@7nip-pallin.att.sch.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν σας ενδιαφέρει να σας στείλουμε παιδικά βιβλία (παλιές εκδόσεις), παρακαλώ πείτε μας διεύθυνση αποστολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια μας ενδιαφέρει! Γιώτα Κοτσαύτη, Λεβαία Φλώρινας, Τ.Κ.53200, Δήμος Αμυνταίου-Για την παιδική βιβλιοθήκη. Ευχαριστούμε πολύ <3

      Διαγραφή
  5. Μπορείτε επίσης να στείλετε επιστολή σε ιδρύματα όπως το ίδρυμα Νιάρχος ,το ίδρυμα Μελά και άλλα ή ακόμη σε Τράπεζες .Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Γεια σας. Τα στοιχεία επικοινωνίας υπάρχουν στην ανάρτηση παραπάνω. Το πώς είναι στη διάθεση του αποστολέα. Μπορείτε με ΚΤΕΛ, με ΕΛΤΑ ή με κούριερ και σε κάποιες περιπτώσεις, αν βρεθεί κάποιος φίλος να μας εξυπηρετήσει, χέρι με χέρι. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλύψουμε εμείς τα μεταφορικά, άρα τα επιβαρύνεστε εσείς. Ευχαριστούμε.

      Διαγραφή

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;