Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Άγιος Βασίλης



Ο Άγιος Βασίλης ο καλός, ο κόκκινος και τροφαντός αφού ταξίδεψε σε κάθε γωνία της γης, έφτασε η ώρα της επιστροφής.

Ο σάκος του ακόμα ήταν βαρύς γεμάτος δώρα.

Ήταν η ώρα των δώρων, πρώτα για τη γυναίκα του την Κυρά Βασίλαινα, "υπαρχηγός" της εκστρατείας δώρων του Αϊ Βασίλη και ύστερα για τους πιστούς "υπασπιστές" του και βοηθούς του, τους νάνους και τα ξωτικά.

Στην Κυρά Βασίλαινα με την χρυσή καρδιά έβγαλε από τον σάκο του ένα πανέμορφο μπουκέτο με λουλούδια: τα πιο σπάνια σ' ολόκληρη τη γη.

Στους νάνους έδωσε καινούργια σκουφιά και στα ξωτικά πολλά πολύχρωμα γλυκά ζαχαρωτά. Και έτσι επίσημα τελείωνε η εκστρατεία δώρων του Αϊ Βασίλη για το 2017.

Όλοι μαζί κάθονται με το τζάκι συντροφιά και από την αρχή σχεδιάζουν τη νέα εκστρατεία δώρων για το 2018.

Ψάχνουν από που θα πάρουν: καινούργια υλικά, χρώματα κορδέλες και κουμπιά.

Τα ξωτικά παρουσιάζουν τα παιχνίδια τα φετινά και οι νάνοι παίζουν με τα όργανα τα μουσικά.

Μα τα ξωτικά σαν καλά παιδιά και αυτά -αν και σκανταλιάρικα καμιά φορά- ετοίμαζαν στον Αϊ Βασίλη ένα δώρο έκπληξη! Ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες και χρώματα τρέλα. Γεμάτο αναμνήσεις από την περυσινή χρονιά. Φωτογραφίες, ζωγραφιές και ευχαριστήρια μηνύματα απ' όλα τα παιδιά. Και φυσικά έναν καινούριο αναπαυτικό κόκκινο θρόνο για αυτόν και την Κυρά Βασίλαινα. Όπου για τους επόμενους 11 μήνες θα κάθονται, θα σχεδιάζουν, θα εποπτεύουν τους νάνους, τα παιδιά να βλέπουν αν είναι καλά και όλα τα ξωτικά! Και φυσικά θα περιμένουν τα νεα γράμματα από όλο τον κόσμο.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΠΑΝΙΤΣΑΝΟΣ (ανέκδοτο κείμενο)

Το κείμενο γράφτηκε με αφορμή την καρτέλα του Άγιου Βασίλη της παραμυθοτράπουλας «Φτιάξε ένα παραμύθι»:

2 σχόλια :

  1. Έξυπνη ιδέα η παραμυθοτράπουλα και έξυπνο και το κείμενο. Για εμένα που δεν είμαι της γραφής είναι ένα έτοιμο εκπαιδευτικό υλικό στα χέρια μου. Υπάρχουν παραμύθια και για τις άλλες κάρτες;
    Νότα Κηπουρού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ, χαιρόμαστε που σας αρέσει. Έχουν γραφτεί κείμενα και για μερικές άλλες καρτέλες. Αν κάνετε μία αναζήτηση, θα τις βρείτε. Οι ερωτήσεις όμως μπορούν να σας βοηθήσουν να γράψετε με τους μαθητές σας τις δικές σας ιστορίες εύκολα και απλά. :)

      Διαγραφή

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;