Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Το τρίτο σάλπισμαΚάποτε ένας σιδεράς έτυχε να βρεθεί σε μια σπηλιά, της οποίας η είσοδος ήταν κλεισμένη με μια βαριά κλειδωμένη πόρτα. Πήγε στο εργαστήρι του και, μετά από πολλές προσπάθειες, κατάφερε να φτιάξει ένα αντικλείδι και να την ανοίξει.

Άναψε έναν δαυλό και άρχισε να περιεργάζεται το εσωτερικό της παράξενης σπηλιάς. Ήταν τεράστια σε μέγεθος και στο δάπεδό της είδε εκατοντάδες στρατιώτες ξαπλωμένους, σαν να ήταν νεκροί ή σαν να κοιμόνταν. Δίπλα στον αρχηγό τους είδε μια τεράστια σάλπιγγα και κατάλαβε ότι ήταν η Ντορντ Φιάν, η μαγική σάλπιγγα που θα ξυπνούσε τους στρατιώτες του Φιν για τη μεγάλη επίθεση.

Ο σιδεράς έπιασε τη σάλπιγγα  και τη σήκωσε με δυσκολία, γιατί ήταν ψηλότερη από αυτόν. Εκείνη τη στιγμή άκουσε μια πολύ σιγανή φωνή να του λέει «Σάλπισε!». Τρέμοντας έβαλε το στόμιο της σάλπιγγας στο στόμα του και φύσηξε δυνατά και καθαρά. Την ίδια στιγμή οι άντρες που ήταν ξαπλωμένοι κάτω άρχισαν να τανύζονται σαν να ξύπναγαν από βαθύ ύπνο.

Τρόμος έπιασε τον σιδερά με το ενδεχόμενο να ξυπνήσει όλους αυτούς τους γιγαντόσωμους άντρες, αλλά, πάλι, η μυστική φωνή είπε πιο δυνατά αυτή τη φορά: «Σάλπισε!». Με το δεύτερο σάλπισμα οι άντρες ανασηκώθηκαν, έστρεψαν τα κεφαλιά τους και κάρφωσαν το βλέμμα τους πάνω του. 

«Σάλπισε!» ακούστηκε για τρίτη φορά δυνατά και καθαρά η φωνή, αλλά ο σιδεράς είχε τόσο πολύ τρομάξει που άφησε τη σάλπιγγα να πέσει στο έδαφος, έτρεξε προς την έξοδο, βγήκε έξω, έκλεισε και κλείδωσε την πόρτα και το έβαλε στα πόδια, ενώ από τη σπηλιά ακούγονταν θλιμμένες κραυγές:

— Μας άφησες χειρότερα από ό,τι μας βρήκες! Δεν θα ‘ρθει ποτέ κάποιος που θα μπορέσει  να σαλπίσει τρεις φορές για να μας ξυπνήσει;

(Αγγλία) 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΓΓΟΥΤΑΣ, Η Σοφία των Λαών, εκδόσεις Σαΐτα.


Κάθε βδομάδα η νηπιαγωγός-συγγραφέας παιδικών βιβλίων Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει ένα κείμενο παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθι ή ποίημα), διήγημα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε η Αναστασία Τσούνη.


Η Αναστασία γεννήθηκε το 1984. Μεγάλωσε στο Διδυμότειχο και έζησε εκεί μέχρι το 2001, οπότε και έφυγε για σπουδές. Από τότε ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
Οι βασικές σπουδές της είναι πάνω στα Παιδαγωγικά, καθώς το 2005 πήρε το πρώτο της πτυχίο, στο τμήμα Βρεφονηπιοκομίας των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το 2010 τελείωσε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και το 2014 αρίστευσε στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κατεύθυνση «Άτομα με Ειδικές Ανάγκες». Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως Βρεφονηπιοκόμος και τα τελευταία χρόνια είναι αναπληρώτρια δασκάλα γενικής και ειδικής αγωγής.
Τρέφει μεγάλη αγάπη για οτιδήποτε καλλιτεχνικό, καθώς ασχολείται από μικρή ηλικία με τη ζωγραφική, το θέατρο, τη μουσική και το τραγούδι. Το παιδικό βιβλίο τη γοητεύει και όνειρό της είναι κάποια μέρα να γράψει το δικό της βιβλίο και -γιατί όχι;- να το εικονογραφήσει!
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;