Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Το σύννεφο



Ένα ξερό χωράφι ζητούσε από ένα όμορφο σύννεφο να δείξει μεγαλοψυχία και να το λυπηθεί: «Σε παρακαλώ, συννεφάκι μου, δρόσισε το χώμα μου, τα λουλούδια μου που μαραίνονται, τα διψασμένα δέντρα…».

Αλλά το σύννεφο δεν άκουσε τα παρακάλια του και, με το φύσημα του ανέμου, πήγε πάνω από τον ωκεανό και έριξε εκεί την ασημένια βροχή του.

Όμως ο ωκεανός δεν εκτίμησε το δώρο του και δεν το ευχαρίστησε. Τότε το σύννεφο πήγε στο βουνό και του είπε τον πόνο του. «Μα πώς σου πέρασε από το μυαλό ότι ο ωκεανός, που έχει τόσο νερό, θα έδινε σημασία στις λιγοστές σου σταγόνες; Έπρεπε να τις προσφέρεις στο ξερό χωράφι, στα μαραμένα λουλουδάκια… Το δώρο σου θα ήταν ένδειξη καλοσύνης και όλοι θα σε ευγνωμονούσαν!». Το σύννεφο κατάλαβε πολύ αργά ότι ένα δώρο, όταν δε δίνει χαρά και παρηγοριά, είναι άχρηστο.

Παραμύθι από τη Ρωσία

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ,
366 παραμύθια και ιστορίες, εκδοτικός οίκος Π.Τραυλός.

Κάθε βδομάδα η νηπιαγωγός-συγγραφέας Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει ένα κείμενο παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθι ή ποίημα), διήγημα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε η Ευτυχία Λιούρα.


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Στρατώνι Χαλκιδικής, όπου και διαμένει. Η αγάπη της για τη ζωγραφική ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια και συνεχίζει με την ίδια ένταση έως και σήμερα. Στο παρελθόν συνεργάστηκε με ιδιωτική επιχείρηση για τη δημιουργία μακέτας μεταξοτυπίας (τύπωμα) και σε εργαστήριο χειροποίητων ειδών (διακόσμηση). Το 2009 σε συνεργασία με τον Σύλλογο πολιτισμού Στρατωνίου εκδόθηκε το πρώτο της παραμύθι "Το ξωτικό της Παραμυθοχώρας και η μαγική συνταγή" ( συγγραφή και εικονογράφηση), καθώς και η δημιουργία σκηνικών για το θεματικό πάρκο "Παραμυθοχώρα" που λειτούργησε στην περιοχή. Ασχολείται με τη ζωγραφική παιδικών δωματίων και την αγιογραφία και το τελευταίο διάστημα εικονογραφεί το επόμενο παραμύθι της.
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:

https://www.facebook.com/pages/%CE%88%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1/253798364810713?ref=bookmarks




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;