Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΠρομηθέαςΟ Δίας µοίρασε χαρίσµατα σε όλους τους θεούς µα δε νοιάστηκε πολύ για τους ανθρώπους. Όµως ο Προµηθέας, γιος του τιτάνα Ιαπετού και της Θέµιδας, επειδή αγαπούσε και λυπόταν τους ανθρώπους, ανέβηκε στον Όλυµπο κι από το εργαστήρι του Ήφαιστου έκλεψε τη φωτιά, την έβαλε µέσα σ’ ένα κούφιο καλάµι και την έδωσε στους ανθρώπους. Και τους έµαθε µε τη φωτιά να λιώνουν τα µέταλλα και να φτιάχνουν εργαλεία.

Ο Δίας τότε θύµωσε πολύ. Πήγε τον Προµηθέα σ’ ένα ψηλό βουνό, τον Καύκασο, και τον έδεσε πάνω σε ένα βράχο µε χοντρές αλυσίδες που του έφτιαξε ο Ήφαιστος. Και κάθε µέρα έστελνε έναν αετό που του έτρωγε το συκώτι. Τριάντα χρόνια έµεινε δεµένος ο Προµηθέας στον Καύκασο, ώσπου κάποτε πέρασε από κει ο Ηρακλής και τον ελευθέρωσε.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Κάθε βδομάδα η νηπιαγωγός-συγγραφέας Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει ένα κείμενο παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθι ή ποίημα), διήγημα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε ο Enea Guzja.Ονομάζομαι Enea Guzja. Γεννήθηκα το 1995 στην Αθήνα και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκα με τη ζωγραφική.

Το 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μου ατομική έκθεση στο my pastaflora στον Βύρωνα με μεγάλη επιτυχία. 

Επίσης έχω συμμετάσχει ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος σε δύο παραστάσεις της θεατρικής ομάδας "οι απόφοιτοι". Πέραν αυτών, έχω ασχοληθεί και με άλλες πτυχές των εικαστικών, όπως η μικρογλυπτική, η χειροτεχνία, κ.α."

Η σελίδα του Enea στο facebook: https://www.facebook.com/ArtEneaGuzja/
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;