Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Δημιουργία βιβλιοθήκης-χώρου δημιουργικής απασχόλησης στη Λεβαία Φλώρινας. Ευχαριστούμε!«Μία κινητή βιβλιοθήκη άλλαξε πριν πολλά χρόνια τη ζωή ενός κοριτσιού σ' ένα μικρό χωριό. Το κορίτσι εκείνο υποσχέθηκε, σαν θα μεγάλωνε, να βοηθήσει με τη σειρά του ν' αλλάξει η ζωή κι άλλων παιδιών. Και το όνειρο γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα...»

Τον Ιούλιο του 2018 ξεκινήσαμε δειλά-δειλά μία προσπάθεια. Τη δημιουργία βιβλιοθήκης-χώρου δημιουργικής απασχόλησης στη Λεβαία Φλώρινας εξ ολοκλήρου βασισμένη στην εθελοντική εργασία και προσφορά. 

Η ανταπόκριση ανθρώπων από όλη την Ελλάδα ήταν συγκινητική!

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα λάβαμε δεκάδες επιτραπέζια παιχνίδια, ταινίες, cd, παζλ, καλλιτεχνικά είδη (μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, χαρτόνια, κόλλες κλπ.), κόμικς και πάνω από 500 βιβλία για μικρούς και μεγάλους!

Αρχές Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Αμυνταίου μάς παραχώρησε μία ευρύχωρη αίθουσα, την οποία θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που λαμβάνουμε καθημερινά είναι πολλά και η χαρά μας απερίγραπτη! Σχολεία, βιβλιοθήκες, φροντιστήρια, εκδοτικοί οίκοι, συγγραφείς, εικονογράφοι, αλλά και δεκάδες ιδιώτες επικοινωνούν και μας ρωτούν πώς μπορούν να βοηθήσουν. 

Επειδή μας ρωτάτε, θα προσπαθήσω να γράψω όσο πιο αναλυτικά γίνεται τι χρειαζόμαστε:
-Καρέκλες
-Έναν υπολογιστή
-Βιβλία για μικρούς και μεγάλους
-Κόμικς
-Σελιδοδείκτες
-Καλλιτεχνικά είδη (μπογιές, μαρκαδόρους, κόλλες, χαρτόνια, ψαλίδια κλπ.)
-Είδη γραφείου (μολυβοθήκες, θήκες για χαρτάκια post it, βάση για σελοτέιπ, συρραπτικά κλπ.)
-Γραφική ύλη (μολύβια, σβήστρες, ξύστρες, χαρτιά Α4 κλπ.)
-Cd μουσικής
-Dvd
-Επιτραπέζια παιχνίδια
-Παζλ
-Ό,τι πιστεύετε ότι μπορεί να μας χρησιμεύσει

Και φυσικά την αγάπη και τη θετική ανατροφοδότησή σας!

Όποιος έχει facebook, μπορεί να γίνει μέλος στη σελίδα μας «Δημιουργία βιβλιοθήκης-χώρου δημιουργικής απασχόλησης στη Λεβαία Φλώρινας». Εκεί έχει δημοσιευτεί ό,τι έχουμε παραλάβει μέχρι στιγμής, μαζί με τα ονόματα των αποστολέων.


Ελάτε στη συντροφιά μας γιατί: 

«Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μόνοι μας είναι απλά ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μαζί με άλλους είναι πραγματικότητα.»

Ευχαριστούμε πολύ!

Υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Λεβαίας

Υπεύθυνη βιβλιοθήκης: Γιώτα Κοτσαύτη

Η Γιώτα Κοτσαύτη γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στη Λεβαία Φλώρινας.
Είναι συγγραφέας, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος «Δημιουργικής Γραφής» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Κείμενά της έχουν βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, ενώ το καλοκαίρι του 2018 πήρε α’ βραβείο παιδικής λογοτεχνίας στον διαγωνισμό «Ασημένια Σελίδα» των εκδόσεων Εντύποις.
Η αγάπη της για την παιδική, εφηβική, νεανική λογοτεχνία την οδήγησε στη δημιουργία του δημοφιλούς ιστολογίου «Ένα κείμενο, μία εικόνα».
Κατοικεί στον νομό Φλώρινας (στο χωριό Λεβαία) με την οικογένειά της.

Εργογραφία
-Ένα λιοντάρι με πυρετό μαθαίνει να μην είναι κακό, εκδόσεις Σαΐτα (2013)
-Γραννέτα, η πρωταγωνίστρια μαριονέτα, εκδόσεις το βιβλίο (2014)
-Ιστορίες κάτω από το γκι (συλλογικό), εκδόσεις Πολύτροπον (2014)
-Το μαγικό βοτάνι, εκδόσεις Σαΐτα (2016)
-Μπουκέτα Ανθισμένα (συλλογή χαϊκού για παιδιά-έπαινος από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά), εκδόσεις Βεργίνα (υπό έκδοση)
-Ομιλούντα Κτίρια (συντονισμό-γενική επιμέλεια-εισαγωγή σε συλλογικό βιβλίο από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος δημιουργικής γραφής του ΕΑΠ), εκδόσεις Κέδρος (υπό έκδοση)
-Μενέλαος Λουντέμης: ο συγγραφέας που μετρούσε τ’ άστρα, εκδόσεις Εντύποις (υπό έκδοση, α’ βραβείο παιδικής λογοτεχνίας)

1 σχόλιο :

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;