Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Το δίδυμο Καρότο

 

 


Βαθιά μέσα στο δάσος τριγυρνούσαν δύο λαγουδάκια που έμοιαζαν σαν δύο σταγόνες νερό. Τα λαγουδάκια αυτά δεν έπαυαν ποτέ να τρελαίνουν τα υπόλοιπα ζώα με την παιχνιδιάρικη διάθεσή τους. Μια μέρα, η Ρόκα τέντωνε από τη μία μεριά τα αυτοσχέδια σχοινιά που είχαν φτιάξει με τον Κάρρο. Απέναντί της, πίσω από τον κορμό της βελανιδιάς, κρυβόταν ο αδερφός της. Είχαν σχεδιάσει να δώσουν ένα μάθημα στον Μπέρυ, δηλαδή στον σκίουρο που τους έκανε συνέχεια παρατηρήσεις. Έτσι χρονομέτρησαν σιωπηλά μέχρι να κάνει ένα βήμα στο σημείο που είχαν βάλει στόχο και συγχρονισμένα τράβηξαν το σκοινί. Ο καημένος ο Μπέρυ βρέθηκε ανάσκελα στο έδαφος, μαζί με τις προμήθειές του.

Την ημέρα του Πάσχα όλα τα ζώα τους δάσους ήξεραν ότι η οικογένεια των λαγών θα επισκεπτόταν ένα κοντινό ξέφωτο για το παραδοσιακό, οικογενειακό τραπέζι. Προς έκπληξη των διδύμων όμως στο γιορτινό τραπέζι εμφανίστηκε και ένας απρόσκλητος επισκέπτης: ο Μπέρυ. «Μπορώ να γιορτάσω μαζί σας;» ρώτησε ο σκίουρος τη μαμά- λαγουδίνα. Η μαμά τον καλωσόρισε με χαρά, την ίδια στιγμή που τα δίδυμα ένιωσαν τον θυμό να φουντώνει μέσα τους. Ωστόσο αποφάσισαν να καταστρώσουν ένα σχέδιο.

Έτρεξαν,  λοιπόν,  προς την κουζίνα που βρισκόταν μέσα στη λαγουδότρυπα. Ο μπαμπάς-λαγός την είχε φτιάξει έτσι ώστε κανένας εισβολέας να μην μπορεί να αρπάξει τις λιχουδιές που μαγειρεύει η γυναίκα του εκεί. Τα δύο κατεργάρικα λαγουδάκια ήξεραν ότι ο Μπέρυ είναι αλλεργικός στα μανιτάρια. Δεν δίστασαν να ρίξουν στην κατσαρόλα το τεράστιο και ολόφρεσκο μανιτάρι που μέχρι πρότινος βρισκόταν στο ψυγείο. Όμως, προς έκπληξή τους, η κατσαρόλα εξερράγη. Τα δίδυμα κατατρόμαξαν. Έτρεξαν αμέσως να βρουν τη μαμά-λαγουδίνα. Όταν διηγήθηκαν το περιστατικό, τα υπόλοιπα ζώα ξέσπασαν σε τρανταχτά γέλια. Μέχρι και ο Μπέρυ, για πρώτη φορά, γέλασε και συγχώρεσε τα δύο λαγουδάκια χωρίς δεύτερη σκέψη. Έτσι, εκείνο το Πάσχα τα δίδυμα, αλλά και ο Μπέρυ, έλαβαν ένα γερό μάθημα.

Κατερίνα Σπαθαράκη και Χρύσα Κυπραίου

https://enakeimenomiaeikona.blogspot.com/2024/03/blog-post_10.html


Η Χρύσα είναι μαθήτρια Γ' Γυμνασίου και η ιστορία γράφτηκε σε συνεργασία με την καθηγήτριά της Κατερίνα Σπαθαράκη, στο πλαίσιο ιδιαίτερων μαθημάτων, με στόχο να γίνει πιο ελκυστική και αποτελεσματική η διδασκαλία της Γλώσσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;