Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ο Τζέηλ το λαγουδάκι και οι φίλοι του

 


Το λαγουδάκι μας είναι ο Τζέηλ. Πηγαίνει στο 12οΛαγουδοσχολείο Χανίων. Είναι μαθητής της Α’ τάξης. Πόσο αγαπάει το σχολείο! Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει εξερευνητής της φύσης, γιατί του αρέσει να μαθαίνει πολλά για τη φύση.

Ο ερχομός της άνοιξης του φέρνει μεγάλη χαρά, καθώς πλησιάζει το Πάσχα. Tο Πάσχα ζωγραφίζει πολύχρωμα πασχαλινά αυγά με όλα τα αγαπημένα του χρώματα. Τα ετοιμάζει για να παίξει με τους φίλους του κυνήγι πασχαλινών αυγών. Επίσης το Πάσχα τρώει σοκολατένια αυγά και τσουρεκάκια που τα φτιάχνει με τα χεράκια του… και καμιά φορά ανακατεύει με το αυτάκι του αντί με μίξερ! Το λαγουδάκι το βράδυ της Ανάστασης πηγαίνει στην εκκλησία. Του αρέσει πολύ να βλέπει αναμμένη την καινούργια του λαμπάδα. Αυτό που περιμένει περισσότερο είναι ο ερχομός των φίλων του από την Αθήνα. Τους περιμένει με μεγάλο χαμόγελο!

Όμως πέρυσι το Πάσχα οι φίλοι του δεν κατάφεραν να έρθουν. Ο Τζέηλ ήταν λυπημένος. Δεν μπορούσε να παίξει μαζί τους τα παιχνίδια που είχε σκεφτεί. Έτσι αποφάσισε να πάει μια βόλτα στην αγαπημένη του φύση. Εκεί συνάντησε τον λαγό και τη λαγουδίνα που ήταν μαζί με τα παιδιά τους. Ο λαγός και η λαγουδίνα είδαν τον Τζέηλ που ήταν στεναχωρημένος. Τον φώναξαν και τον ρώτησαν αν θέλει να παίξει με τα δικά τους παιδιά, αφού κι αυτά ήθελαν παρέα. Στην αρχή ο Τζέηλ ήταν διστακτικός γιατί δεν τους ήξερε και ντρεπόταν,  παρ’ όλο που ήθελε την παρέα τους. Έτσι, αποφάσισε να πάρει μια βαθιά ανάσα και να πάει. Πέρασαν υπέροχα όλοι μαζί! Με παιχνίδια και γέλια κύλησαν οι μέρες των διακοπών.

Φέτος ο Τζέηλ περιμένει τους φίλους του από την Αθήνα, να έρθουν και να γνωρίσουν τα παιδιά του λαγού και της λαγουδίνας ώστε να γίνουν μια ωραία λαγουδοπαρέα και να παίζουν ατελείωτες ώρες. Ήδη ετοιμάζει στο μυαλουδάκι του παιχνίδια, λιχουδιές και χαμόγελα που θα μοιραστεί με τους φίλους του …νέους  και παλιούς!

 

Φίλιππος Κλαπανάρας, 6,5 ετών

https://enakeimenomiaeikona.blogspot.com/2024/03/3.html

 

Την ιστορία μάς την έστειλε η μητέρα του Φίλιππου και τη δημοσιεύουμε με την άδειά της.

 

2 σχόλια :

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;