Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Οι πασχαλίτσες ετοιμάζονται για την Ανάσταση!-Τρέξτε! Τρέξτε γρήγορα να με βοηθήσετε! Έρχεται η Πασχαλιά! Η αγαπημένη μας γιορτή! φώναζε δυνατά η μαμά πασχαλίτσα, καθώς τίναζε ένα ριγέ σεντονάκι.

Οι επίσημες φορεσιές της οικογένειας ήταν απλωμένες και μοσχομύριζαν. Αυτές που είχαν ήδη στεγνώσει κρεμάστηκαν με προσοχή στην ντουλάπα. 

-Γιατί βιάζεται τόσο η μαμά; ρώτησε ο Πασχάλης, το μικρότερο από τα παιδιά της οικογένειας. Τα υπόλοιπα, δύο μεγαλύτερα κορίτσια κι ένα αγόρι, είχαν από ώρα επιστρέψει στο σπίτι και συμμετείχαν στις προετοιμασίες.

-Το ξέχασες; Το βράδυ είναι η Ανάσταση! Πρέπει σε λίγο ν' αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε, αν θέλουμε να φτάσουμε εγκαίρως στην Εκκλησία και να βρούμε κάποιο φυτό να μας φιλοξενήσει! απάντησε ο μπαμπάς και κατευθύνθηκαν βιαστικά προς το Λουλουδόσπιτο.

Με πόση λαχτάρα περίμεναν αυτή τη μέρα… Κι όχι μόνο η συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά και όλες οι πασχαλιτσοοικογένειες των γύρω λουλουδιών! Γιατί, μπορεί να μη το γνωρίζεις, όμως δεν υπάρχει πασχαλίτσα που να μη συμμετέχει σε τούτη τη μεγάλη γιορτή.

Αν, λοιπόν, το βράδυ της Ανάστασης βρεθείς κοντά σε λουλούδια στην Εκκλησία, παρατήρησέ τα προσεκτικά. Πού ξέρεις; Ίσως κάπου εκεί, ντυμένος με τα καλά του, να βρίσκεται κι ο μικρός Πασχάλης με τους φίλους του!

Καλή Ανάσταση!

ΓΙΩΤΑ ΚΟΤΣΑΥΤΗ (ανέκδοτο κείμενο)
...
Το κείμενο γράφτηκε με αφορμή την όμορφη εικόνα της Αθηνάς Πετούλη.Η Αθηνά Πετούλη γεννήθηκε στην Κόρινθο, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής. Διαμένει μόνιμα στο νησί της Σάμου με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά τους. Ασχολείται με τη ζωγραφική (ελαιογραφίες, ακουαρέλες, ακρυλικά, έργα για παιδικά δωμάτια), την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και την εκμάθηση ζωγραφικής σε παιδιά. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής κι έχει εικονογραφήσει παραμύθια για παιδιά:
 «Καλημέρα ήλιε» της Ευφροσύνης Σπυροπούλου, Andy’s Publishers,
«Ο Κόα και το μεγάλο του δώρο» της Αθηνάς Βουδούρη,
«Μπουκέτα Ανθισμένα» Χαϊκού και άλλα τρίστιχα για παιδιά (έπαινος 2014 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά) της Γιώτας Κοτσαύτη (υπό έκδοση),
«Η ευχή της Αστεράτης» της Ζωής Παπαδάκη, εκδόσεις Φυλάτος,
«Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι» της Μαρίας Ιορδανίδου, εκδόσεις Φυλάτος.
«Το μονοπάτι του ήλιου» του Αριστείδη Κάντα, εκδόσεις Ιδέες (υπό έκδοση)

Η σελίδα της Αθηνάς στο facebook:
https://www.facebook.com/pages/Athina-Petouli-illustration-paintings-for-kids/629966553779944?pnref=story

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;