Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Η καλόκαρδη χηνούλα



Μια φορά και ένα καιρό, σε έναν τόπο μακρινό, ζούσε μια καλή χηνούλα που την έλεγαν Χιονούλα. Ήταν άσπρη σαν το γάλα και καλόκαρδη, ψυχούλα. Ζούσε σε μια φάρμα με χήνες, μ’ άλλα ζώα, σε σπιτάκι μικρό πίσω στην αυλή, αλλά παράπονο δεν είχε κι είχε ήρεμη ζωή. Κάθε πρωί καμαρωτή βόλτες έκανε στην αυλή, έπαιζε με τις κοτούλες, με τα αλογάκια μα και με τα γουρουνάκια -την αγαπούσαν όλα τα ζωάκια.

Μια μέρα βροχερή, που φύσαγε πάρα πολύ, ο άνεμος χάλασε τα σπιτάκια. Όλα τα ζώα έτρεχαν να κρυφτούν και μια στέγη για να βρουν. Ξάφνου έρχεται ένας λύκος, που ψάχνει την κατάλληλη ευκαιρία να βρει και κοτούλες να γευτεί. Μα η καλή μας η χηνούλα, που έχει και καλή καρδούλα, τρέχει προς την κυρά της, φωνάζει στα αφεντικά της:

-Λύκος, λύκος έχει φτάσει και όλους θα μας φάει για να χορτάσει.

Τρέχει τότε η αφεντικίνα, με μια σκούπα, στο κεφάλι τον χτυπά για να τον διώξει μακριά. Πάει ο λύκος, φεύγει τώρα με πόνο στο κεφάλι και σκέφτεται κάτι τέτοιο να μην ξανακάνει. Όλα τα ζωάκια: οι κοτούλες, τα άλογα, τα προβατάκια την καλόκαρδη χηνούλα ευχαριστούν και με χαρά την αγκαλιάζουν, τη φιλούν. Η Χιονούλα με αγάπη δεν ένιωθε ότι έκανε κάτι γιατί όλους θέλει να τους βοηθά και το καλό πάντα να σκορπά.

Όταν το καλό συμβαίνει, η ζωή μας ομορφαίνει.

Και ζήσαν μέσα στην αυλή με αγάπη και στοργή
αρμονικά και ειρηνικά για χρόνια πολλά πολλά πολλά…
    
                                                 
Κάθε βδομάδα η νηπιαγωγός-συγγραφέας Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει ένα κείμενο παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθι ή ποίημα), διήγημα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Τη σημερινή εικόνα έκανε Μαρία Καλαϊτζίδου.


Γεννήθηκα στις 2 Ιανουαρίου 1980 στη Θεσσαλονίκη. Μένω στον Παντελεήμονα του Κιλκίς με τον σύζυγο και τα δυο μας παιδιά.

Σπούδασα γραφιστική στο ΙΕΚ Κιλκίς, στο τμήμα ΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 1999-2001.

Έχω παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής και αγιογραφίας στα τμήματα του δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού.

Το κείμενο έγραψε η Μαρία Καφφέ.


Η Μαρία Καφφέ γεννήθηκε στον Τύρναβο Λάρισας στις 14 Σεπτεμβρίου, μια μέρα βροχερή. Από το δημοτικό είχε ευαισθησίες που την οδήγησαν σε καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Τελείωσε με άριστα το τμήμα του ΤΕΙ Ηπείρου (εφαρμοσμένων ξένων γλωσσών στη διοίκηση και στο εμπόριο). Μιλά άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Εργαζόταν στη δημοτική αστυνομία Λάρισας. Από το 2014 έχει μεταταχτεί στην ελληνική αστυνομία Λάρισα. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα grunditg στην Ιταλία, Κύπρο, Αυστρία και Γαλλία, στην αγγλική και γαλλική γλώσσα. Επίσης έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα του εθνικού κέντρου δημόσιας διοίκησης, του κέντρου εκπαίδευσης ενηλίκων και του ινστιτούτου δημόσιας διοίκησης. Τον ελεύθερο χρόνο της τον μοιράζει με τα ανιψάκια της, ταξιδεύει στο εξωτερικό, ασχολείται ερασιτεχνικά  με την αγγειοπλαστική, διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία, τρέχει σε αγώνες και ονειρεύεται.     
    
Στοιχεία επικοινωνίας:

Τα βιβλία της κυκλοφορούν στο www.easywriter.gr, στην ελληνική γλώσσα, καθώς και στο  www.amazon.com στην αγγλική και γαλλική γλώσσα και στο www.lulu.com, επίσης στην αγγλική και γαλλική γλώσσα.
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;