Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Ο Απόλλωνας και το µαντείο των ∆ελφώνΌταν ακόµα ήταν πολύ µικρός, ο Απόλλωνας πήγε στους ∆ελφούς, σκότωσε το φοβερό δράκοντα Πύθωνα και τον έθαψε στη γη. Στο µέρος όπου τον έθαψε, οι άνθρωποι έφτιαξαν περίλαµπρο ναό για να τιµήσουν το θεό. Μέσα σ’ αυτό το ναό η ιέρεια Πυθία, καθισµένη πάνω στον ιερό τρίποδα και µασώντας φύλλα δάφνης, έδινε στους ανθρώπους χρησµούς, δηλαδή προφητείες και συµβουλές για το µέλλον. Αυτό ήταν το περίφηµο µαντείο των ∆ελφών.

Οµηρικός ύµνος στον Απόλλωνα 372…(διασκευή)
(Από το βιβλιο της ιστορίας της Γ’ Δημοτικού)

Κάθε βδομάδα η νηπιαγωγός-συγγραφέας Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει κείμενα παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθια ή ποιήματα), διηγήματα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε η Βασιλική Θωμολάρη.

Μεγάλωσα στη Πάτρα . Σπούδασα Χημεία στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Είχα μια ιδιαίτερη αγάπη για τη ζωγραφική από μικρή ηλικία, ωστόσο ζωγράφιζα ελάχιστα. Στα φοιτητικά μου χρόνια εκδηλώθηκε περισσότερο η επιθυμία μου να ζωγραφίζω και μετά την απόκτηση του πτυχίου μου, αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο με τη ζωγραφική. Ξεκίνησα μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο εργαστήρι του ζωγράφου Νίκου Τσιρώνη. Είμαι μέλος του συλλόγου καλών τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις του συλλόγου.

           1η έκθεση με τον σύλλογο καλών τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο των Παλαιών Δημοτικών Λουτρών Πάτρας τον Δεκέμβριο του 2016
           2η έκθεση πραγματοποιήθηκε στον ίδιο εκθεσιακό χώρο τον Μάρτιο του 2017 
           3η ομαδική έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Αγοράς Αργύρη, Πάτρα, τον Ιανουάριο 2018 στο β’ Φεστιβάλ Τέχνης αχαιών δημιουργών «Κωστής Παλαμάς»
              Έχω ασχοληθεί με σκηνογραφίες σε παιδικές κατασκηνώσεις καθώς και με τοιχογραφίες. 

Email: thomollariv@gmail.com
Facebook : Vasiliki Thomo
Instagram : vasiliki.thomo_arts

Site συλλόγου καλών τεχνών Πάτρας «Κωστή Παλαμά»  :  http://www.kostispalamas-fas.gr
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;