Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ο σπουδαιότερος θησαυρός


Κάποτε ζούσε ένας ατρόμητος, ανελέητος και κακός πειρατής, ο Ρότζερ Μακφίστ, ο οποίος είχε κλέψει τον πιο σπουδαίο θησαυρό όλων των εποχών. Ο Ρότζερ λίγο πριν πεθάνει, έκρυψε τον θησαυρό στο νησί Σπίθα. Το λένε έτσι γιατί μπορεί να ξεσπάσει φωτιά από λεπτό σε λεπτό, έτσι κανείς δεν τολμά να πάει εκεί.
            Ο Φλιντ, ο Φινν και η Κόρρα, τα τρίδυμα αδέρφια, είναι νεαροί πειρατές, οι οποίοι ψάχνουν για θησαυρούς. Καταλάθος βρέθηκαν σε ένα νησί που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ. Κατέβηκαν από το πλοίο για να το εξερευνήσουν. Ο Φινν άρχισε να σκάβει για να βρει θησαυρό, αλλά αντί θησαυρό βρήκε ένα χάρτη που οδηγεί σε έναν. Έκπληκτος ο Φινν φωνάζει:
- Κόρρα, Φλιντ! Μαντέψτε τι βρήκα!
Εκείνοι απαντούν με μια φωνή:
- Θησαυρό;!
Λίγο απογοητευμένος ο Φινν, απαντά:
- Όχι, αλλά βρήκα ένα χάρτη που οδηγεί σε έναν!
Οι νεαροί πειρατές άρχισαν την αναζήτηση. Αυτός ο χάρτης τυχαίνει να ήταν ο χάρτης που οδηγούσε στον θησαυρό του πειρατή Ρότζερ Μακφίστ.
«Στάσου!» λέει ο Φλιντ. «Στον χάρτη λέει ότι πρέπει να πάμε στο νησί Σπίθα. Ξέρετε ότι το Σπίθα συνέχεια ανάβει φωτιά χωρίς λόγο; Κάποιοι λένε ότι είναι μαγεμένο».
Οι νεαροί πειρατές αγχώθηκαν και άρχισαν να σκέφτονται πώς θα πάρουν τον θησαυρό.
«Βρήκα πώς θα πάρουμε τον θησαυρό!» λέει η Κόρρα. «Υπάρχει ένας θρύλος ενός μαγικού φίλτρου που σε κάνει άτρωτο για μια ώρα! Αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να το βρεις.» Η Κόρρα είχε δίκαιο, κανένας δεν κατάφερε να το αγγίξει, ούτε καν να το δει.
  Το θρυλικό, μαγικό φίλτρο βρισκόταν στο νησί Λαβύρινθος. Λεγόταν έτσι γιατί όποιος πηγαίνει σε αυτό το νησί δεν επιστρέφει. Οι πειρατές έβαλαν πλώρη για το νησί Λαβύρινθο.
Όταν έφτασαν στο νησί, δεν ήθελαν να κατέβουν από το καράβι, αλλά η Κόρρα λέει:
- Εγώ θα πάω, μιας και εγώ το πρότεινα.
- Είσαι σίγουρη; Ρωτάει ο Φλιντ.
- Ναι! Απαντάει εκείνη.
Κι έτσι η Κόρρα πήγε να βρει το μαγικό φίλτρο, παίρνοντας μαζί της μια φωτοβολίδα σε περίπτωση που χαθεί. Με πάρα πολλή τύχη κατάφερε να βρει το μαγικό φίλτρο, το άρπαξε και άρχισε να τρέχει για το καράβι μέχρι που έχασε το δρόμο και χάθηκε. Μη χάνοντας χρόνο, έριξε τη φωτοβολίδα κι έτσι ο Φλιντ και ο Φινν την βρήκαν, την πήραν στο καράβι και έφυγαν για το νησί Σπίθα.
Όταν έφτασαν στο νησί αυτό, λίγο πριν κατεβούν ήπιαν και οι τρεις από μια γουλιά από το μαγικό φίλτρο και έγιναν άτρωτοι. Κατέβηκαν γρήγορα και έψαχναν για το μπαούλο.
- Ο χάρτης λέει ότι το μπαούλο είναι σε μια σπηλιά, λέει ο Φινν, και άρχισαν να ψάχνουν σπηλιές.
Ο Φινν βρήκε τη σπηλιά η οποία είχε το μπαούλο, το πήρε και φώναξε:
- Όλοι στο καράβι, πήρα το μπαούλο και άναψε και φωτιά!
Οι νεαροί πειρατές έφυγαν, ανυπομονώντας να δουν τι έχει μέσα στο μπαούλο. Το άνοιξαν όλοι μαζί, και τι να δουν! Όλοι οι χάρτες θησαυρού του Ρότζερ Μακφίστ ήταν μέσα! Από τότε οι νεαροί πειρατές ήταν ευτυχισμένοι ψάχνοντας έναν-έναν τους θησαυρούς.
Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.


Ιωάννης Χαραλάμπους 
(10 ετών),
Κύπρος, 19/3/2020

 (Τα κείμενα δημοσιεύονται στην αρχική τους μορφή, όπως τα λάβαμε, χωρίς καμία παρέμβαση)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;