Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ο καταρράκτης και η πηγή



Παραμύθι από τη Ρωσία

Ένας καταρράκτης έπεφτε με ορμή από ψηλά. Μιλούσε σε μια πηγή με τη βροντερή φωνή του που αντηχούσε σ’ όλο το δάσος: «Τι άσχημη και μικρή που είσαι! Το μόνο που κάνεις είναι να βγάζεις λίγο νερό από το χώμα! Κι όμως πρόσεξα ότι πολλοί άνθρωποι έρχονται να σε δουν. Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν τους καταλαβαίνω! Αντί να έρθουν να θαυμάσουν εμένα που είμαι όμορφος και δυνατός. Το νερό μου πέφτει με δύναμη και η φωνή μου αντηχεί παντού. Εσύ τι έχεις να προσφέρεις σ’ αυτούς που έρχονται να σε δουν;».

Η πηγή τον άκουγε υπομονετικά και στο τέλος είπε: «Το νερό μου γιατρεύει τις αρρώστιες και οι άνθρωποι που το ξέρουν με εκτιμούν και με έχουν σε μεγάλη υπόληψη».

Η ομορφιά είναι άχρηστη, αν δε φωτίζεται από τη λάμψη της ψυχής. Ενώ την καλοσύνη, παρόλο που είναι ντυμένη φτωχικά, όλοι την αγαπούν.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ,
366 παραμύθια και ιστορίες, εκδοτικός οίκος Π.Τραυλός.

Κάθε βδομάδα η νηπιαγωγός-συγγραφέας Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει κείμενα παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθια ή ποιήματα), διηγήματα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε η Νάσια Τσχομαρία Στεφανίδη.


Η Νάσια Τσχομαρία Στεφανίδη γεννήθηκε στο Κράσνονταρ της νοτιοδυτικής Ρωσίας το 1992. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα Πληροφορική και Μ.Μ.Ε. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη μόδα, πολιτιστικά δρώμενα και αγαπάει τις οπτικές τέχνες και την επικοινωνία.
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;