Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Η περίφημη βροχή του Πιομπίνο

Μια φορά στο Πιομπίνο έβρεξε κουφέτα. Πέφταν κάτω σαν χοντροί κόκκοι χαλάζι, αλλά ήταν όλα τα χρώματα: πράσινα, τριανταφυλλιά, βυσσινιά και μπλε. Ένα παιδάκι έβαλε στο στόμα του έναν κόκκο πράσινο, έτσι για δοκιμή, και είδε ότι είχε γεύση μέντας. Ένα άλλο δοκίμασε έναν κόκκο τριανταφυλλή και έμοιαζε φράουλα.

-Είναι κουφέτα! Είναι κουφέτα!

Και να σου όλοι στους δρόμους να γεμίζουν μ’ αυτά τις τσέπες τους. Αλλά δεν προλάβαιναν να τα μαζέψουν, γιατί έπεφταν πυκνά πυκνά.

Η βροχή κράτησε λίγο, αλλά άφησε τους δρόμους σκεπασμένους μ’ ένα χαλί από μυρωδάτα κουφέτα που έτριζαν κάτω από τα πόδια. Οι μαθητές, γυρνώντας απ’ το σχολείο, βρήκαν ακόμα αρκετά για να γεμίσουν τις τσάντες τους. Οι γριούλες είχαν φτιάξει τι ωραία μπογαλάκια με τα κεφαλομάντιλά τους.

Ήταν μια εξαιρετική μέρα.

Ακόμα και τώρα, πολύς κόσμος περιμένει να βρέξει ο ουρανός κουφέτα, αλλά εκείνο το σύννεφο δεν ξαναπέρασε πια ούτε απ’ το Πιομπίνο ούτε απ’ το Τορίνο, κι ίσως να μην περάσει ποτέ πια από πουθενά.

ΤΖΙΑΝΙ ΡΟΝΤΑΡΙ (μετ. ΝΑΣΑ ΜΠΑΜΠΑΚΟΥ)

(Από το Ανθολόγιο Φθινοπωρινό για παιδιά προσχολικής ηλικίας, εκδόσεις Καστανιώτη,  επιλογή κειμένων και επιμέλεια Β.Δ. Αναγνωστόπουλος και Τασούλα Δ. Τσιλιμένη)



Κάθε βδομάδα η Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει ένα κείμενο παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθι ή ποίημα), διήγημα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Από τον Δεκέμβριο του 2014 φιλοξενούνται στη στήλη και ανέκδοτα κείμενα νέων δημιουργών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση αυτά.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Τη σημερινή εικόνα έκανε η Στέλλα Ζαφείρη.

Ονομάζομαι Ζαφείρη Στέλλα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι αυτοδίδακτη ζωγράφος. Σκοπός της ζωγραφικής μου είναι να μεταφέρω στους ανθρώπους τη χαρά και την αισιοδοξία, δυο έννοιες απόλυτα συνδεδεμένες με την ανθρωπινή ύπαρξη μας και τον εσώτερο εαυτό μας! Έχω λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις. Κυρίως δουλεύω με μελάνι σε χαρτί, ενίοτε χρησιμοποιώ μολύβια και μαρκαδόρους ή ακρυλικά σε καμβά.

Enjoy and spread your smile!

Η σελίδα της Στέλλας στο facebook:

 ...
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;