Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ένα κείμενο, μία εικόνα

Το «Ένα κείμενο, μία εικόνα» ήταν μία ιδέα που υπήρχε στο μυαλό μου αρκετό καιρό πριν υλοποιηθεί.

Τον Μάιο του 2014 το ηλεκτρονικό περιοδικό Sugar Mama ξεκίνησε να φιλοξενεί αυτή την ιδέα.

Κάθε εβδομάδα επέλεγα ένα κείμενο παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθι ή ποίημα), διήγημα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλούνταν να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα λάμβανε.

Από τον Δεκέμβριο του 2014 σκέφτηκα πως θα ήταν όμορφο να φιλοξενούμε στη στήλη και ανέκδοτα κείμενα νέων δημιουργών.

Έτσι, προέκυψε η ανάγκη  για έναν ολόδικό μας χώρο, με δυνατότητα περισσότερων από μία αναρτήσεων την εβδομάδα (όποτε χρειαστεί), αλλά και με δυνατότητα άμεσης διόρθωσης πιθανών μικρολαθών.

Για τον λόγο αυτό φτιάχτηκε το μπλογκ «Ένα κείμενο, μία εικόνα», αλλά και η στήλη «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο ηλεκτρονικό περιοδικό Book Tour.

Από δω και στο εξής, λοιπόν, θα μας βρίσκετε εδώ:

Και εδώ:

Όλα τα κείμενα που αναρτήθηκαν στο περιοδικό θα ξαναανέβουν και στους νέους κόμβους, αναθεωρημένα και διορθωμένα από μικρολαθάκια που, πολλές φορές, έγιναν εκ παραδρομής.

Κλείνοντας να υπενθυμίσω, για άλλη μία φορά, πως αυτή η προσπάθεια γίνεται από όλους όσους συμμετέχουν αφιλοκερδώς και με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τη λογοτεχνία και τη δημιουργία.

Για να συνεχίσουμε, λοιπόν, να «υπάρχουμε» απαραίτητη είναι η πολύτιμη συνδρομή ζωγραφών-εικονογράφων και συγγραφέων. Και, φυσικά, η δημιουργική αλληλεπίδραση με τους αναγνώστες!

Παραμυθένια χρονιά σε όλους!

Γιώτα Κοτσαύτη.

Η Γιώτα Κοτσαύτη γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στη Λεβαία Φλώρινας. Έχει τελειώσει το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών. Παρόλο που παραμένει “νηπιαγωγός εν ανεργία”, είναι “εν ενεργεία” μαμά της Παναγιώτας Χρυσοβαλάντου και της Αναστασίας Ιουστίνης.

Φανατική βιβλιόφιλη, θεωρεί ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν, υπάρχει ελπίδα για έναν ομορφότερο κόσμο.

 Το πρώτο της βιβλίο (free e-book), «Ένα λιοντάρι με πυρετό μαθαίνει να μην είναι κακό»,  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαΐτα.

Το δεύτερο(free e-book), «Γραννέτα, η πρωταγωνίστρια μαριονέτα», από τις εκδόσεις «τοβιβλίο».

Είναι υπό έκδοση «Η νευρική Βιολέτα και ο μαγικός καθρέφτης», η αρχή μίας σειράς παιδικών βιβλίων για τα συναισθήματα.

Παράλληλα, κατά διαστήματα, συμμετέχει σε συλλογικά ανθολόγια και δράσεις, με ποιήματα, παραμύθια και διηγήματά της. Τελευταίες συμμετοχές: «25η ώρα: μία ιστορία για τις ιστορίες» και «Ιστορίες κάτω από το γκι» (εκδόσεις Πολύτροπον).


Τον Δεκέμβριο του 2014 πήρε έπαινο από την Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για την ποιητική συλλογή «Χαϊκού και άλλα τρίστιχα για παιδιά», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2015.





Τα τελευταία 7 χρόνια, οι σκέψεις και τα συναισθήματά της βρίσκουν διέξοδο στο προσωπικό της ιστολόγιο, τις Ηλιαχτίδες.

Εκτός από το «Ένα κείμενο, μία εικόνα» συνεργάζεται με το ηλεκτρονικό περιοδικό Book Tour και στη στήλη «Πορτραίτα λογοτεχνικών ηρώων».

Κατοικεί στην πόλη της Φλώρινας, μαζί με την οικογένειά της.
Την εικόνα-λογότυπο της σελίδας, καθώς και την προσωπική μου φωτογραφία έχει κάνει η εικονογράφος Μαρία Φλωριάν.







1 σχόλιο :

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;