Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η μάγισσα ΚεντίμπραΟνομάζομαι Κεντίμπρα και είμαι μία όχι και τόσο νέα, όχι και τόσο επιδέξια, όχι και τόσο μοχθηρή μάγισσα που ζει στο Ταραμπούμ, της επαρχίας Μπαμ Μπουμ της Μαγισσοχώρας.

Όσο κι αν προσπαθήσω, όσο κι αν κοπιάσω, τα μαγικά μου σπάνια πετυχαίνουν.

Δεν μου αρέσουν καθόλου τα δηλητηριασμένα μήλα, μισώ τα μπουκαλάκια με φίλτρα και δεν τα πάω καθόλου καλά με τις μαύρες γάτες.

Εν ολίγοις, η… μαγική μου καθημερινότητα είναι ανυπόφορη. Γι’ αυτό μοιάζω πάντα κάπως απογοητευμένη.

Δεν αντέχω ν' ακούω τις άλλες μάγισσες να ψιθυρίζουν πίσω από την πλάτη μου πως είμαι αποτυχημένη κι αδέξια.

Δεν μπορώ να κρύβομαι κάθε φορά που θέλω να καταπιαστώ με την αγαπημένη μου ασχολία.

Ξέρετε, λατρεύω να κεντάω, να φτιάχνω πετσετάκια, γενικά να δημιουργώ όμορφα διακοσμητικά αντικείμενα από κλωστή, μαλλί και ύφασμα. Είμαι πολύ ταλαντούχα, λένε, όσοι διαδικτυακοί φίλοι έχουν δει κάποιες από τις δημιουργίες μου. Και ξέρω ότι αυτό είναι αλήθεια. Αυτό λαχταράει η καρδιά μου και, σπάνια, αυτό που λαχταρούν οι καρδιές είναι άσχημο.

Γι’ αυτό και ‘γω το αποφάσισα. Τη βραδιά που θα έχει την επόμενη πανσέληνο κι οι υπόλοιπες μάγισσες θα συγκεντρωθούν στη λίμνη, θα μαζέψω τα μπογαλάκια μου και θα το σκάσω! Ναι, θα το σκάσω! Όλα είναι οργανωμένα στην εντέλεια!

Το μόνο που θα πάρω μαζί μου θα είναι το μαγικό μου σκουπόξυλο και, για πρώτη φορά, θα χρησιμοποιήσω ένα ξόρκι που θα κάνει μικροσκοπικές όλες τις δημιουργίες μου, για να μπορώ να τις μεταφέρω. Βέβαια, όταν φτάσω στον προορισμό μου, θα τις ξαναμεγαλώσω και αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που θα επιχειρήσω να ασχοληθώ με τη μαγεία.

Το όνομα της περιοχής στην οποία θα μετακομίσω είναι μυστικό. Εκτός αν είσαι και συ μία μοναχική καλλιτέχνιδα, οπότε ξέρεις και που θα μας βρεις. Ή, μάλλον, αν δεν μας έχεις ακόμα εντοπίσει, ξέρουμε εμείς που θα σε βρούμε! Γι’ αυτό, αν η καθημερινότητά σου δεν σου αρέσει, αν οι ασχολίες σου δεν σου αρκούν, αν το μόνο που λαχταράει η καρδιά σου είναι να δημιουργείς χειροποίητα αντικείμενα, να ελέγχεις οπωσδήποτε καθημερινά το ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο…

Πολλά φιλιά και θα ανταμώσουμε σύντομα!

Με αγάπη,

Κεντίμπρα.

ΓΙΩΤΑ ΚΟΤΣΑΥΤΗ (ανέκδοτο κείμενο) 
  
Το κείμενο γράφτηκε με αφορμή την καρτέλα της μάγισσας της παραμυθοτράπουλας «Φτιάξε ένα παραμύθι».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;