Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Η Αστροκράτηρα


Στο ουράνιο στερέωμα, πάνω από τα σύννεφα, εκεί ακριβώς όπου βλέπεις να λαμπoκοπούν τα αστέρια, ζουν οι άγγελοι. Λίγες μέρες πριν έρθουν τα Χριστούγεννα, ένα κορίτσι άγγελος έχει μια αποστολή, να φτιάξει μια γιρλάντα με πεφταστέρια. Αν τα καταφέρει, στέφεται  η Αστροκράτηρα της χρονιάς και γίνεται ένα λαμπερό πάρτι προς τιμήν της.
Κάθε αστέρι, καθώς πέφτει από τον σκοτεινό ουρανό, έχει έναν άγγελο που το ακολουθεί, περιμένοντας να ακούσει την ευχή των ανθρώπων, να τη χαράξει πάνω στο πεφταστέρι και με πολλή προσοχή να το τοποθετήσει μέσα σε έναν ειδικό κρατήρα αποθήκευσης. Όλα τα πεφταστέρια μένουν εκεί, μέχρι να έρθει η στιγμή που η Αστροκράτηρα θα τα περάσει στη χρυσοκλωστή της γιρλάντας. Όσα περισσότερα, τόσο πιο λαμπερό θα είναι το αστέρι των Χριστουγέννων.
Φέτος ήταν η σειρά της Αγγελίνας. Ανασήκωσε τα λευκά φτερά της και κοίταξε μέσα στον κρατήρα. Πόσα πολλά υπήρχαν! Δύσκολη η αποστολή της! Ξεκίνησε να περάσει το πρώτο πεφταστέρι στη χρυσοκλωστή, μα εκείνο  έγινε σκόνη, συνέχισε με ένα δεύτερο, τρίτο, το ίδιο. Με γρήγορες κινήσεις περνούσε το ένα μετά το άλλο, το λιλά φόρεμά και τα φτερά της είχαν γεμίσει από τη χρυσόσκονη των πεφταστεριών. Όταν ήρθε η νύχτα,  η Αγγελίνα πρόσεξε ότι εκείνα που κατάφεραν να μείνουν στη γιρλάντα της, άρχιζαν να λάμπουν, και μπορούσε να διαβάσει πιο εύκολα τις ευχές των ανθρώπων.
Ξεκίνησε να διαβάζει ευχές:
Υγεία σε όλο τον κόσμο!
Ειρήνη σε όλους τους λαούς τη γης!
Να μην υπάρχουν παιδιά που υποφέρουν!
Η αγάπη να φωλιάσει στις καρδιές όλων!
Ευτυχία να νιώσουν όλοι οι άνθρωποι!
Γαλήνη στις ψυχές όλων!
Κάθε νέα μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη για όλους!
Η χαρά να φωτίζει τα πρόσωπα των ανθρώπων!
Τότε της ήρθε μια σκέψη! Έψαξε μέσα στον κρατήρα, και πήρε βιαστικά ένα πεφταστέρι με την ευχή ”Να γίνω πλούσιος!”, το έβαλε στη γιρλάντα και αυτό έγινε αμέσως σκόνη. Πήρε και  ένα  άλλο που έλεγε “Να αποκτήσω ένα μεγάλο σπίτι”. Κι αυτό είχε την ίδια μοίρα με το προηγούμενο. Έτσι κατάλαβε ότι στη γιρλάντα έμεναν μόνο εκείνα στα οποία οι άνθρωποι ευχήθηκαν κάτι για το καλό της ανθρωπότητας και όχι για τον εαυτό τους.
Ανακαλύπτοντας αυτό το μυστικό κατάφερε να βάλει γρήγορα όλα τα πεφταστέρια πάνω στη γιρλάντα, αφού δεν έχασε πολύτιμο χρόνο να περνάει άδικα από την χρυσοκλωστή εκείνα που είχαν χαραγμένες ευχές για το ατομικό συμφέρον. Εκείνη τη χρονιά το αστέρι των Χριστουγέννων ήταν πιο λαμπερό από ποτέ. Η Αγγελίνα περήφανη για τον εαυτό της κρατούσε την αστερόφωτη γιρλάντα και ευχόταν σε όλους τους ανθρώπους καλή χρονιά, γεμάτη ευλογία, υγεία και ειρήνη.
Η Αγγελίνα έγινε η καλύτερη Αστροκράτηρα όλων των εποχών!
Την επόμενη φορά που θα δεις ένα πεφταστέρι, να θυμηθείς ότι η Αγγελίνα  περιμένει να ακούσει και τη δική σου ευχή. Τι ευχή θα κάνεις;
Το παραμύθι έγραψε η Αγγελική Παγκράτη για την παραμυθοκαρτέλα «Αγγελούδι»:





Η Αγγελική Παγκράτη είναι απόφοιτη της σχολής Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου «Τεχνολογίες και Εφαρμογές της Πληροφορικής στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες» του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από το 2010 εργάζεται ως αναπληρώτρια νηπιαγωγός. Το 2015 βραβεύτηκε από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας για το ψηφιακό σενάριο «Όλοι μαζί, να σώσουμε τα ζώα που κινδυνεύουν στο νησί (Ζάκυνθος)» το οποίο χαρακτηρίστηκε ως Βέλτιστο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την εκπαίδευση και τον τελευταίο καιρό συμμετέχει στο εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής των εκδόσεων Αλάτι, που συντονίζει η Γιώτα Κοτσαύτη. Πηγή έμπνευσής της αποτελούν οι καθημερινές στιγμές με τους μαθητές της και τα δύο της παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;