Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Τα Χριστούγεννα του Μίλτου


Φτάνουν τα Χριστούγεννα και ο Μίλτος τριγυρνάει από γειτονιά σε γειτονιά θαυμάζοντας τα στολισμένα δέντρα σε σπίτια, μαγαζιά, πλατείες. Πόσα πολλά λαμπιόνια και πολύχρωμα στολίδια κρέμονται από τα κλαδιά τους. Πόσο χαρούμενοι δείχνουν μικροί και μεγάλοι όταν τα στολίζουν.
Θα ήθελε και ο Μίλτος να έχει ένα στολισμένο δέντρο στο σπιτάκι του. Όμως είναι τόσο μικρό και από την τρύπα που μπαίνει στη φωλιά του δε χωράει τίποτα ακόμα κι αν το σπρώξει.  
Για μέρες τριγυρνούσε σκεπτικός ώσπου ξαφνικά του ήρθε μια λαμπρή ιδέα. Γιατί έπρεπε σώνει και καλά να στολίσει ένα έλατο στη φωλιά του; Αυτός θα έφτιαχνε ένα διαφορετικό δέντρο∙ ένα δέντρο από τυρί! Έτσι και πολύ όμορφο θα ήταν και σίγουρα πολύ νόστιμο.
Από την ίδια μέρα κιόλας ξεκίνησε να ψάχνει για τα καλύτερα κομμάτια κεφαλογραβιέρας. Τριγυρνούσε, ψαχούλευε από περιοχή σε περιοχή, από σπίτι σε σπίτι, από μαγαζί σε μαγαζί και σιγά σιγά άρχισε να στήνει το δικό του τυρένιο δέντρο. Όσο για στολίδια θα έβαζε ντοματίνια για τα οποία τρελαινόταν.
Ήρθαν επιτέλους τα Χριστούγεννα. Ο Μίλτος φόρεσε τα καλά του∙ ένα καταπράσινο παντελόνι, το αγαπημένο του κόκκινο σακάκι και ένα κόκκινο σκούφο στο κεφάλι. Έκατσε μπροστά στο τυρόδεντρό του και ξεκίνησε πολύ πολύ χαρούμενος το γλέντι.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Καλά Χριστούγεννα, Μίλτο!
Το κείμενο γράφτηκε από τη Μαρία Κουρέτα για την παραμυθοκαρτέλα του ποντικού:




Γεννήθηκα στην Τρίπολη, όπου και κατοικώ μόνιμα, με το σύζυγό μου και τα δύο αγόρια μας. Σπούδασα νηπιαγωγός στο Α.Π.Θ., με μετεκπαίδευση επίσης στο Α.Π.Θ. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις «Επιστήμες της Αγωγής» στο ΕΑΠ. Εργάζομαι στη δημόσια εκπαίδευση από το 2001 ως νηπιαγωγός. Η αγάπη μου για τα παιδιά με οδήγησε να παρακολουθήσω το Εργαστήριο Συγγραφής των εκδόσεων Αλάτι  με συντονίστρια την κ. Γιώτα Κοτσαύτη ώστε να βρω τρόπους έκφρασης και δημιουργίας που θα με βοηθήσουν στη δουλειά μου αλλά θα με ωφελήσουν και σαν άνθρωπο γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;