Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Η γιορτή της βασίλισσας του Χιονιού



Η βασίλισσα του Χιονιού, στην αρχή κάθε νέας χρονιάς, έκανε μια μεγάλη γιορτή στο παλάτι της, που κρατούσε πολλές ημέρες και καμιά φορά πάνω από μήνα.
Έτσι έκανε και φέτος. Μήνες προετοιμαζόταν. Οι βοηθοί της ετοίμασαν την αίθουσα του χορού, η ίδια επιμελήθηκε τη μουσική και οι μαγείρισσες το μενού. Ετοιμάστηκαν φαγητά, ποτά και πάρα πολλά γλυκά, μα πάρα πολλά.
Έστειλε τις προσκλήσεις εγκαίρως σε όλους όσους έμεναν στη μεγάλη πολιτεία.  Σε πλάσματα μυθικά και στους ανθρώπους.
Σαν έφτασε η μέρα της γιορτής, η βασίλισσα του Χιονιού φόρεσε την αστραφτερή κατάλευκη τουαλέτα της, καρφίτσωσε ένα εντελβάις στα μαλλιά και έχοντας δίπλα της τους τρεις γιους της, τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο πήγε να υποδεχτεί τους καλεσμένους της.
Πρώτος έκανε την εμφάνισή του ο Πάγος μαζί με την Παγωνιά πάνω στο έλκηθρό τους. Μαζί τους είχαν και μερικά από τα παγοπαιδάκια τους. Πιο πίσω ακολουθούσε ο Βοριάς.
Μετά έφτασαν τα σύννεφα άσπρα και αφράτα, μα καθώς ήταν πολλά άρχισαν να στριμώχνονται στην πόρτα ποιο να μπει πρώτα, τόσο που από το πολύ στρίμωγμα άρχισαν να μαυρίζουν. Ευτυχώς οι βοηθοί της βασίλισσας τα έβαλαν σε τάξη και όλα πήγαν καλά.
Κατόπιν ήρθε η Βροχή, η Αστραπή και ο Κεραυνός. Ήρθαν και τα Μπουμπουνητά αγκαζέ με την Μπόρα.
Τελευταίος ήρθε ο Χειμώνας συντροφιά με μια μικρή Καταιγίδα.
Σε λίγο η γιορτή άρχισε! Όλοι χόρευαν, διασκέδαζαν, έτρωγαν και έπιναν. Όμως η βασίλισσα του Χιονιού ήταν θλιμμένη.
«Τι έχεις μητέρα, γιατί δεν διασκεδάζεις;» τη ρώτησε ο Ιανουάριος.
«Θα ήθελα να είχαν έρθει και οι άνθρωποι στον χορό, αλλά όπως βλέπεις δεν ήρθε ούτε ένας» του απάντησε.
«Μη στεναχωριέσαι θα έρθουν!»
Οι άνθρωποι, από την άλλη, κοίταζαν το παλάτι της βασίλισσας του Χιονιού και ήταν λυπημένοι. Ήθελαν να πάνε στο χορό, αλλά δεν μπορούσαν, γιατί, κάθε φορά που έκαναν ένα βήμα προς τα εκεί, βυθίζονταν ολόκληροι μέσα στο χιόνι και δεύτερο βήμα δεν μπορούσαν να κάνουν.
Κάποια στιγμή ο Ήλιος που ξεμύτισε πίσω από ένα σύννεφο τους είδε από ψηλά και έστειλε μια Ηλιαχτίδα να δει τι συμβαίνει.
«Να!» της είπαν οι άνθρωποι «είμαστε καλεσμένοι στο χορό της βασίλισσας του Χιονιού, αλλά δεν μπορούμε να πάμε και το θέλουμε τόσο πολύ».
«Μη στεναχωριέστε», είπε η Ηλιαχτίδα, «θα σας δώσω εγώ κάτι μαγικά παπούτσια, που όταν τα φορέσετε θα φτάσετε ως εκεί χωρίς να πάθετε τίποτα». Και άρχισε να τους μοιράζει τα παπούτσια, όλα στο χρώμα της Ηλιαχτίδας. Κίτρινα! Και μοίραζε και μοίραζε ώσπου πήραν όλοι. Όταν τα φόρεσαν γλίστρησαν πάνω στο χιόνι και έφτασαν στο παλάτι χωρίς να πάθουν κάτι. Τα κρύσταλλα του παλατιού έλαμψαν από τα κίτρινα παπούτσια.
Μόλις τους είδε η βασίλισσα του Χιονιού δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της. Έστειλε ένα πεταχτό φιλί στον Ήλιο και την Ηλιαχτίδα και αμέσως δυνάμωσε την μουσική. Ο χορός φούντωσε για τα καλά και -πιστέψτε με- φέτος θα κρατήσει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά!

ΕΛΕΝΗ ΦΛΟΓΕΡΑ

Γεννήθηκα  στον Πύργο Ηλείας όπου και κατοικώ με την οικογένειά μου.
Έχω σπουδάσει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) Ελληνικό πολιτισμό.
Μου αρέσει να γράφω παραμύθια, διηγήματα και ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά τα οποία αναρτώ στο blog μου
Το 2004 ένα από τα παραμύθια μου διακρίθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (ΠΕΛ)
Τίτλος του: "Το ταξίδι των τριών πλατανόφυλλων".
Η ιστορία γράφτηκε για την παραμυθοκαρτέλα της βασίλισσας του Χιονιού:


1 σχόλιο :

  1. Γιώτα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την φιλοξενία του παραμυθιού μου στο blog σου.
    Καλό Σαββατοκύριακο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;