Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Ένα παράξενο ωραίο πουλί


…μου λέει για ένα παράξενο ωραίο πουλί με θαυμάσιο λειρί, που στο κεφάλι και στο στήθος του έχει χρώματα καστανά και κίτρινα και οι φτερούγες του είναι μαύρες με κορδέλες άσπρες. Πετά χαμηλά, στις έρημες πέτρες, τρέχει τρελά, δεξιά-ζερβά, πιάνει τα ζουζούνια και τα τινάζει ψηλά, ανοίγοντας ύστερα το ράμφος του να τα πάρει μέσα. Είναι πολύ όμορφο πουλί μα ποτέ δεν τραγουδά. Ό,τι είχε να πει στη γη, ό,τι είχε να κάμει στη ζωή του, το έδωσε με το χρώμα. Γι’ αυτό ο Θεός τού πήρε τη φωνή -επειδή θα ήταν άδικο για τ’ άλλα πουλιά του δάσους να τα ‘χει αυτό όλα, τη φωνή και τα χρώματα.

ΗΛΙΑΣ ΒΕΝΕΖΗΣ
(απόσπασμα από την Αιολική Γη)




Η Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει κείμενα παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθια ή ποιήματα), διηγήματα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε ο Κοσμάς Αγέρας.


Ονομάζομαι Κοσμάς Αγέρας, γεννημένος στις 22 Φεβρουαρίου 1989 και με καταγωγή από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Απέκτησα το 2007 το απολυτήριο Τεχνικού Λυκείου με ειδικότητα Τεχνικού Υπολογιστών και Δικτύων. Ακολούθησαν σπουδές το 2008-2010 στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με το πτυχίο Μουσικής Τεχνολογίας καθώς και παρακολούθηση μαθημάτων Σκάκι και μετέπειτα πιστοποίηση Διδασκαλίας. 

Πλέον ασχολούμαι με την Εικαστική Τέχνη και η εξερεύνηση μου άρχισε σε μία Ιδιωτική Σχολή Καλών Τεχνών το 2000, έχοντας δίπλα μου την Εικαστικό κυρία Ταρσή Τζενανίδου, αποκτώντας έτσι το πτυχίο Ζωγραφικής και Σχεδίου με πιστοποίηση Διδασκαλίας. Συνέχισα λαμβάνοντας μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς και εκδηλώσεις, πετυχαίνοντας πολλαπλές διακρίσεις, όπου παρουσίαζα έργα διαφόρων θεματικών όπως ο νατουραλισμός. Για αρκετό διάστημα η απασχόλησή μου ήταν ερασιτεχνική, μελετώντας συνεχώς ρεύματα και διάσημους ζωγράφους και εξελίσσοντας όλες τις γνώσεις που είχα αποκτήσει μέχρι τότε. Όχι μόνο γεμίζοντας με χρώμα και συναίσθημα άδειους καμβάδες, αλλά βάζοντας στον καθένα και μία ξεχωριστή πινελιά!

Μεγάλη στιγμή για μένα αποτελεί το επόμενο διάστημα που ακολούθησε, το 2015-2017,  όπου συνεργάστηκα επαγγελματικά με γνωστό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στη Πυλαία Θεσσαλονίκης (Hehe Art, Play & Therapy). Συνέβαλα, προσφέροντας γνώσεις και εμπειρίες στα παιδιά μέσω βιωματικών δράσεων που επηρέασαν σημαντικά την προσπάθεια για μια διαφορετική αντιμετώπιση της παιδικής τέχνης και μάθησης. Η συμμετοχή μου αφορούσε τόσο εικαστικές δημιουργίες παρέα με τους μικρούς φίλους, όσο και επαφή με αισθητηριακά υλικά όπως ο φυσικός πηλός. Ακολούθησαν έτσι πολλές εκδηλώσεις σε γνωστά Εκπαιδευτικά Κέντρα όπως το Κολλέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα Χριστούγεννα του 2016, με γονείς και παιδιά να ζωγραφίζουμε και να πλάθουμε με πηλό ανθρώπινες φιγούρες και γιορτινά δρομάκια.

Από το 2017-έως και σήμερα ξεκίνησα:
           Παράδοση ιδιωτικών μαθημάτων ζωγραφικής.
           Συνεργασία με την εταιρεία Arting στη Θεσσαλονίκη με υπεύθυνο τον Παπαδόπουλο Ηλία.
           Συνεργασία με την εταιρεία Nektarios Gallery στη Θεσσαλονίκη με υπεύθυνο τον Κατσιλιώτη Νικόλαο. 

Στις άνωθεν εταιρείες, απέκτησα μεγάλη εμπειρία στην δημιουργία χειροποίητων πινάκων ζωγραφικής, στην εκτύπωση πινάκων ζωγραφικής αλλά και επιζωγράφιση αυτών (προσθήκη χρώματος και υλικών στους εκτυπωμένους πίνακες), καθώς και γνώση στη τεχνική του τελαρώματος.
Ακολούθησε συνεργασία με διάφορες εταιρείες Marketing, για την αξιοποίηση προσωπικών ψηφιακών μου σχεδίων μέχρι και σήμερα. (Digital Image Creator).

https://www.instagram.com/viewofart.gr/?hl=el
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;