Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Ρόμπερτ ο ζωγράφος

 


Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα σπίτι στο δάσος, ζούσε ο Ρόμπερτ ο λαγός και η Βίλλυ η λαγουδίνα με τα δίδυμα λαγουδάκια, τον Ρούλη και τον Πίπη. Ο Ρόμπερτ ήταν ζωγράφος και η Βίλλυ ήταν σχεδιάστρια μόδας. Τα λαγουδάκια ήταν δέκα χρονών.

Κάποια στιγμή ο Ρόμπερτ σκέφτηκε να πάρει μέρος σ’ έναν διαγωνισμό ζωγραφικής που θα γινόταν πριν από το Πάσχα και να ζωγραφίσει ένα τοπίο με το ηλιοβασίλεμα. Ζωγράφιζε καθημερινά στην αυλή του σπιτιού του.

Μια ηλιόλουστη μέρα, ενώ έβαζε την τελευταία πινελιά κι ενώ ο Ρούλης κι ο Πίπης έπαιζαν, έπεσε με δύναμη ένα πουλάκι στο έργο του. Τα λαγουδάκια έτρεξαν αμέσως προς τα εκεί.

«Μπαμπά, μπαμπά, τι έπαθε το πουλάκι; Θα το φροντίσουμε!»

«Μπράβο σας, παιδιά! Δεν κατάλαβα πώς έπεσε στη ζωγραφιά. Είναι σπουργιτάκι. Θα ξεκινήσω το έργο μου από την αρχή αλλά ανησυχώ λίγο».

Ο Ρούλης τού είπε:

«Μην ανησυχείς. Έχεις δύο εβδομάδες ακόμη για το διαγωνισμό».

«Πιστεύεις ότι θα προλάβω, Ρούλη;»

«Ναι, μπαμπά! Όλα θα πάνε καλά. Είσαι πολύ καλός ζωγράφος».

«Σ’ ευχαριστώ, παιδί μου» απάντησε ο Ρόμπερτ συγκινημένος.

Όσο περνούσε ο καιρός, το σπουργιτάκι έγινε καλά και μπόρεσε να πετάξει. Είχε φτάσει και η ώρα του διαγωνισμού. Ο Ρόμπερτ είχε τελειώσει το έργο του. Στην αίθουσα υπήρχαν πολλοί ζωγράφοι, φωτογράφοι και θεατές. Μέχρι την ανακοίνωση του αποτελέσματος ήταν ανήσυχος αλλά, όταν άκουσε ότι κέρδισε το πρώτο βραβείο, χάρηκε πάρα πολύ! Αγόρασε δώρα στον Ρούλη και τον Πίπη και αποφάσισε να περάσει το Πάσχα ήρεμα, μαζί με την οικογένειά του, για να ξεκουραστεί και να γιορτάσει τη νίκη του.

 

Μαρία Ειρήνη Καποδίστρια

 

https://enakeimenomiaeikona.blogspot.com/2024/03/blog-post_10.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;