Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

1ος λογοτεχνικός διαγωνισμός-Εκδόσεις Αλάτι (κατηγορία παραμύθι)

 


Διαγωνισμός παραμυθιού-Εκδόσεις Αλάτι

 

«Οτιδήποτε βλέπεις μπορεί να γίνει ένα παραμύθι

και μπορείς να βγάλεις μια ιστορία απ’ οτιδήποτε αγγίξεις».

Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

 

Οι Εκδόσεις Αλάτι ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ

τον 1ο λογοτεχνικό διαγωνισμό τους.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.Γράψτε ένα παραμύθι (για ηλικίες 5-9 ετών) με ελεύθερο θέμα, ως 300 το πολύ λέξεις. Γραμματοσειρά Times New Roman. Γράμματα 12άρια. Μονό διάστιχο.

Τα παραμύθια να είναι γραμμένα σε πεζό λόγο, να μην εμπεριέχουν καθόλου ποιητικό λόγο  και ομοιοκαταληξία ούτε να είναι έμμετρα.

Θα πρέπει, επίσης, να είναι ανέκδοτα, να μην έχουν δημοσιευθεί και να μην έχουν βραβευτεί σε άλλον διαγωνισμό.

 

2.Στείλτε το ταχυδρομικά (με απλή επιστολή), σε οχτώ δακτυλογραφημένα και εκτυπωμένα αντίγραφα, 

-ΠΡΟΣΟΧΗ! Πάνω δεξιά στα αντίγραφά σας να αναγράφεται μονολεκτικό ψευδώνυμο-

στη διεύθυνση:

Γιώτα Κοτσαύτη, Λεβαία Φλώρινας, 53200, Δήμος Αμυνταίου, με την ένδειξη «Για τον διαγωνισμό παραμυθιού».

Στο όνομα αποστολέα θα βάλετε ΜΟΝΟ το ψευδώνυμό σας.


Σε μικρότερο, κλειστό φάκελο, να υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, μέιλ, ψευδώνυμο και τίτλος παραμυθιού). Στο εξωτερικό μέρος του φακέλου να αναγράφεται το ψευδώνυμο και ο τίτλος του παραμυθιού.

 

Συμμετοχές δεκτές από 31 Οκτωβρίου 2024 (όχι νωρίτερα!)

έως 31 Ιανουαρίου 2025 (όχι αργότερα!).

 

Αποδεκτά θα γίνονται μόνο έργα ενηλίκων, από Ελλάδα, Κύπρο ή/και από το εξωτερικό, αρκεί να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.

 

 

Τα παραμύθια θα αξιολογηθούν από οκταμελή επιτροπή και τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν 2 Απριλίου 2025, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

 

Συμμετοχές που δεν θα ακολουθούν τους όρους του διαγωνισμού, θα απορρίπτονται χωρίς προειδοποίηση.

 

Για οποιαδήποτε  πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail: ekdoseisalati@gmail.com

 

ΕΠΑΘΛΑ

1ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Αλάτι αξίας 150 ευρώ.

2ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Αλάτι αξίας 100 ευρώ.

3ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Αλάτι αξίας 50 ευρώ.

 

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Θεοφάνης Θεοφάνους

Άλκηστη Καλλινίκου

Ιωάννα Καλοστεφάνου

Γιώτα Κοτσαύτη

Διονύσης Λεϊμονής

Μαρία Παπακυριακού

Κατερίνα Πουρίδου

Ρούλα Σωτηροπούλου


Θεοφάνης Θεοφάνους

Ζει και εργάζεται στη Φλώρινα. Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες. Συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής για μαθητές σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικούς στο «Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι». Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Εκπαίδευση και τεχνολογίες σε συστήματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας και μάθησης» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει βραβευθεί για το έργο του από ελληνικούς και κυπριακούς φορείς και προτάθηκε τέσσερις φορές για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας Κύπρου με ποιητικές συλλογές του. Έργα του θα βρείτε στην Άνεμος Εκδοτική, Ελληνοεκδοτική, Εκδόσεις Άλλωστε, Εκδόσεις Περί Τεχνών και Εκδόσεις Αλάτι.

 

Άλκηστη Καλλινίκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, βρήκε το αληθινό της κάλεσμα -επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Αγγλική γλώσσα και Λογοτεχνία (BA, University of London) και τη Δημιουργική γραφή (ΜΑ, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου με τη διπλωματική της να πραγματεύεται την παιδική και νεανική λογοτεχνία φαντασίας και τα παραμύθια. Ασχολείται με την επιμέλεια, τη μετάφραση και την κριτική βιβλίων και αυτήν την περίοδο γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα.

 

Ιωάννα Καλοστεφάνου

Από την παιδική της ηλικία, έχοντας έμφυτο ταλέντο στη ζωγραφική, εκδήλωσε μεγάλη αγάπη για την τέχνη. Σπούδασε Art & Design–3D Animation και έγινε εκπαιδευτικός ψηφιακού σχεδιασμού. Εργάστηκε για πολλά έτη στη συγγραφή προγραμμάτων σπουδών για τον ψηφιακό σχεδιασμό και ασχολήθηκε με την εκπαίδευση μαθητών αλλά και καθηγητών Πληροφορικής σε αυτό το αντικείμενο. Τα τελευταία έτη ασχολείται κυρίως με το παιδικό βιβλίο και συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους στην εικονογράφηση, τη σελιδοποίηση, τον σχεδιασμό εξωφύλλου και την καλλιτεχνική επιμέλεια. Έχει λάβει αρκετά βραβεία και επαίνους για τη δουλειά της και από το 2003 δημιουργεί τα έργα της στο ιδιωτικό ατελιέ της.

 

Γιώτα Κοτσαύτη

Γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στη Λεβαία Φλώρινας. Είναι συγγραφέας, απόφοιτη του Τμήματος Νηπιαγωγών και του μεταπτυχιακού «Δημιουργικής Γραφής» Ε.Α.Π.-Π.Δ.Μ. Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια: «Δημιουργική Ανάγνωση και Γραφή της Πεζογραφίας», «Ειδική Αγωγή: Διεπιστημονικές Πρακτικές Σύγκλισης» και «Το παραμύθι στην Εκπαίδευση»  (Ε.Κ.Π.Α.). Αυτήν την περίοδο ολοκληρώνει τα σεμινάρια «Αυτισμός: κατανόηση, εκπαίδευση και παρέμβαση» και «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» (Ε.Κ.Ε.Κ. Athena-Πανεπιστήμιο Πατρών). Κείμενά της έχουν βραβευτεί σε αρκετούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Η αγάπη της για την παιδική, εφηβική, νεανική λογοτεχνία την οδήγησε στη δημιουργία του δημοφιλούς ιστολογίου «Ένα κείμενο, μία εικόνα». Τον Ιούλιο του 2018 ανέλαβε εθελοντικά τη δημιουργία βιβλιοθήκης-χώρου δημιουργικής απασχόλησης στην περιοχή της. Απ’ το φθινόπωρο του 2019 συντονίζει εργαστήρια συγγραφής και είναι υπεύθυνη για τις Εκδόσεις Αλάτι. Είναι παντρεμένη με τον Θεοφάνη Θεοφάνους, έχουν δύο κόρες και κατοικούν στον νομό Φλώρινας.

 

Διονύσης Λεϊμονής

Γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Από πολύ νωρίς στράφηκε στη συγγραφή παιδικών και νεανικών ιστοριών. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων. Ζει στη Νέα Ιωνία Βόλου και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων. Ασχολείται με την επιμέλεια και κριτική έργων για παιδιά και ενήλικες, τη διοργάνωση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενήλικες, αλλά και σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Δημιουργικής γραφής του Ε.Α.Π. και υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. Επιμελήθηκε και παρουσίαζε για 8 χρόνια τη λογοτεχνική ραδιοφωνική εκπομπή  «Μιλάμε για το βιβλίο». Είναι υπεύθυνος επικοινωνίας με συγγραφείς, και δημιουργούς τα στο Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου. Διατηρεί τη στήλη «11+1 ερωτήσεις» στο Bookia.gr με συνεντεύξεις συγγραφέων και εικονογράφων. Διδάσκει Παιδική Λογοτεχνία και Δημιουργική Γραφή στο Τμήμα Βοηθών Νηπιοβρεφοκόμων Ιδιωτικού ΙΕΚ. Συμμετέχει σε επιτροπές συγγραφέων για κρίση παιδικών βιβλίων.

 

Έργα του: «Η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ», Παππάς 2007

«Το μυστικό της Δαγκάνας (Εκδόσεις  Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου 2009), 

«Το Χαμένο ταίρι», Εκδόσεις Ακρίτας 2009

«Τα Τίμια δώρα», Ήρα Εκδοτική, 2013

«Το δέκατο έβδομο κιβώτιο», σειρά «Περιστέρια», Εκδόσεις Πατάκη, 2014

«Το τέταρτο αλογάκι», σειρά «Περιστέρια», Εκδόσεις Πατάκη, 2017

«Δημιουργική γραφή στην τάξη, Εκδόσεις Γράφημα, 2018

«Ο θαλασσοσφυριχτής», Αρτέον Εκδοτική, 2018

«Ημερολόγιο δημιουργικής γραφής», Εκδόσεις Γράφημα 2019

«Τα χέρια της θεάς», σειρά «Περιστέρια», Εκδόσεις Πατάκη 2020

«Το παιδί με τη φουστανέλα», Αρτέον Εκδοτική 2020

«Άρωμα Ευγένειας», Εκδόσεις Νάμα 2022

 

Μαρία Παπακυριακού

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ψυχολογίας, όπου και αποφοίτησε το 2006.

Το 2007 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, «Σπουδές στην Αναπηρία» (MSc) στο Manchester Metropolitan University.

Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική & Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία από τον καταξιωμένο εκπαιδευτή και ψυχοθεραπευτή Αναστάσιο Ζήση. Επίσης, έχει ολοκληρώσει την ενός έτους εκπαίδευση στη Συστημική θεραπεία Παιδιών και Εφήβων από τη Συστημική Θεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια Άννα Εμμανουηλίδου.

Το έτος 2021-22 ολοκλήρωσε τον μονοετή κύκλο ειδίκευσης στη Γνωστική - Κλινική Υπνοθεραπεία στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Μοντέρνας Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας.

Το 2008 εργάστηκε στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ρόδου. Την ίδια χρονιά εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη, στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer.

Το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια στα Δημόσια ΙΕΚ Θέρμης.

Από το 2010 διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στην πόλη της Φλώρινας.

Από το 2021 έως το 2023 βρέθηκε σε θέσεις αναπληρώτριας ψυχολόγου σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης, από το 2021 μέχρι και σήμερα, μαζί με τη συνεργάτιδά της Γιαννουτάκη Ιωάννα, ειδική λογοθεραπεύτρια, δημιούργησαν και εφαρμόζουν το ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζω…γραφίζω», που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά.

Έχει συμμετοχές σε πολλά συνέδρια και ημερίδες, καθώς και εισηγήσεις σε διάφορα σεμινάρια και εισηγήσεις.

 

Κατερίνα Πουρίδου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη για να ταξιδέψει με το επάγγελμά της σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στην Εκπαίδευση και σε ερευνητικό επίπεδο. Συνέχισε με περαιτέρω σπουδές πάνω στους τομείς της σχολικής ψυχολογίας, της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, της σεξουαλικής αγωγής καθώς και στον τομέα του σχολικού εκφοβισμού πάνω στον οποίο διοργανώνει σεμινάρια-βιωματικά εργαστήρια στο πλαίσιο σχολών γονέων. Ασχολείται με την έρευνα και τη συγγραφή ενώ αρθρογραφεί, κατά καιρούς, σε διάφορα sites. Αγαπά μέρη κι ανθρώπους μα η αδυναμία της είναι τα μικρά παιδιά. Της αρέσει να μαθαίνει συνεχώς, να ταξιδεύει, να γελάει. Αφηρημένη μέχρι παρεξηγήσεως σε όλα τα μικρά της ζωής αλλά συγκεντρωμένη στην ουσία. Κάθε μέρα είναι και μια πρό(σ)κληση για μια νέα περιπέτεια!

 

Σωτηροπούλου Ρούλα

Γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου κατοικεί μόνιμα. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πατρών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις «Σπουδές στην Εκπαίδευση» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. Πρώτη συγγραφική απόπειρα το 2019 με το διήγημα «Το ντόμινο» στο συλλογικό έργο «8 πρόσωπα της πόλης», Εκδόσεις Έναστρον. Κείμενά της υπάρχουν επίσης στα συλλογικά βιβλία «Σε μια κόλλα λευκή», «Μικρά και Χριστουγεννιάτικα» και «Μικρά και Πασχαλινά», «Τα “Μικρά” πάνε σχολείο!», Εκδόσεις Αλάτι. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο. Στον ελεύθερο χρόνο της ζωγραφίζει.

 

Καλή επιτυχία!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;