Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Το λουλουδοχωριό (απόσπασμα)



Υπάρχει κάπου ένα παράξενο μέρος που το λένε Λουλουδοχωριό! Ό,τι αντικρίζει εκεί το μάτι του ανθρώπου είναι λουλουδένιο. Τα σπίτια είναι φτιαγμένα από τριαντάφυλλα, το σχολείο από γαρίφαλα και η εκκλησία από κάτασπρα κρίνα. Ακόμα και οι κάτοικοι έχουν λουλουδένια κεφάλια! Αληθινά, είναι ένα χωριουδάκι πανέμορφο, απ’ άκρη σ’ άκρη.

Κάθε πρωί, από τα λουλουδένια ραδιόφωνα ξεχύνεται απαλή μουσική και όλοι οι κάτοικοι με τα λουλουδένια κεφάλια σιγοτραγουδούν και κάνουν τις δουλειές τους χορεύοντας. Όλα γύρω φαντάζουν ανθισμένα, γεμάτα ομορφιά και άρωμα!

Καθώς είναι λοιπόν φυσικό, το χωριουδάκι έχει πολλούς και καλούς φίλους –τον αέρα, τα πουλιά, τις πεταλούδες, τα τζιτζίκια, τον ήλιο και το φεγγάρι. Ο αέρας περνάει προσεχτικά ανάμεσα στους λουλουδοκατοίκους λέγοντας «Γεια σας, καλοί μου φίλοι» και ξεμακραίνει αθόρυβα, αφού πρώτα τους σιγοψιθυρίζει τα νέα όλου του κόσμου. Τα πουλιά πεταρίζουν ολόγυρά τους κελαηδώντας και τα τζιτζίκια τραγουδούν για να τους διασκεδάσουν! Οι πεταλούδες ρουφούν το γλυκό χυμό τους σκορπίζοντας παντού χαρά, ο ήλιος τους ζεσταίνει και τους δίνει δύναμη και υγεία. Το φεγγάρι, με το χρυσοκίτρινο φως του, κρατάει συντροφιά τις νύχτες στο Λουλουδοχωριό, κάνοντάς το να φαίνεται ακόμα πιο όμορφο!

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

Η Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει κείμενα παιδικής λογοτεχνίας, διηγήματα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε η Ιωάννα Σπυροπούλου.


Η Ιωάννα είναι 12 ετών, μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης δημοτικού. Της αρέσει η ζωγραφική και οι κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά. Ασχολείται με οριγκάμι. Είναι άριστη μαθήτρια και πολύ καλή στον χορό. Αγαπά τη φύση και τα ζώα. Ζει σε ένα γραφικό χωριό λίγο πιο έξω από την Πάτρα.
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;