Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Οκτώβρης



Ένα μόλις μήνα πιο μικρός απ’ το Σεπτέμβρη είναι ο Οκτώβρης. Καλό παιδί, μα λίγο κλαψιάρικο. Ίσως γιατί δεν του αρέσει και πολύ το σχολείο, που τώρα πια έχει ξεκινήσει για τα καλά. Είναι και λιγάκι πεισματάρικος. Έχει πάντοτε έτοιμο ένα μεγάλο ΟΧΙ να σου απαντήσει. Ο γερο-Χρόνος όμως τον αγαπά και πιστεύει πως και οι μικροί πρέπει κάποτε να λένε όχι. Όταν καμιά φορά ο πατέρας-Χρόνος κάνει πως μαλώνει και ψευτομπουμπουνίζει, τότε ο μικρός Οκτώβρης αρχίζει το κλαψούρισμα. Ο Χρόνος, που δεν τα αντέχει κάτι τέτοια, σταματάει αμέσως. Γι’ αυτό και οι βροχές δεν κρατάνε πολύ αυτή την εποχή.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΤΙΝΗ-ΤΣΙΑΛΤΑ
(Η γιαγιά μου η μάγισσα, εκδόσεις Πατάκη)

Κάθε βδομάδα η Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει ένα κείμενο παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθι ή ποίημα), διήγημα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε η Βασιλική Μπαλή.


Ονομάζομαι Μπαλή Βασιλική και τα τελευταία χρόνια ζω στην Ερατεινή, ένα παραθαλάσσιο χωριό της Φωκίδας, με την κόρη μου. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1981 όπου διέμεινα και σπούδασα Τεχνολόγος Ακτινολόγος. Τώρα δουλεύω στη Ναύπακτο στο αντικείμενό μου, αλλά τον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με τη ζωγραφική όπως κάνω από πολύ μικρή. Δε το σπούδασα ποτέ, αλλά έχω παρακολουθήσει περιστασιακά μαθήματα σχεδίου. Ζωγραφίζω σε ξύλο και ύφασμα ( www.facebook.com/Vasilikicreates ) και τα προϊόντα αυτά τα παρουσιάζω σε τοπικές εκθέσεις.
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;