Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Το αστείο αστέρι



Θρύλος από την Εσθονία

Τα πολύ παλιά χρόνια, μια πριγκίπισσα που την έλεγαν Ίλκα, ήθελε πολύ να φορέσει ένα φόρεμα της μητέρας της, της βασίλισσας. Το φόρεμα ήταν πράγματι υπέροχο, ραμμένο με χρυσές κλωστές και έλαμπε σαν μικρός ήλιος. Η Ίλκα ήθελε να φορέσει το φόρεμα σε μια γιορτή, για να τη θαυμάσουν όλοι.

«Δεν κάνει για σένα» εξήγησε η μητέρα της. «Είσαι πολύ μικρή για να το φορέσεις».

Η Ίλκα όμως το ήθελε αμέσως. Είχε να πάει στη γιορτή μιας φίλης της πριγκίπισσας και ήθελε να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους με το αστραφτερό φόρεμα. Έτσι, χωρίς να το καταλάβει η μητέρα της, έκλεψε το φόρεμα από την ντουλάπα και το πήγε στο δωμάτιό της. Πριν φύγει για να πάει στη γιορτή, σκέφτηκε ότι θα έριχνε πάνω της ένα μακρύ μανδύα, σίγουρη ότι μ’ αυτό τον τρόπο η μητέρα της δε θα ‘παιρνε μυρωδιά. Ενώ όμως ετοιμαζόταν, άκουσε τα βήματα και τη φωνή της μαμάς της που τη φώναζε. Τότε η Ίλκα πρόβαλε στο παράθυρο και ζήτησε βοήθεια από τα αστέρια: «Βοηθήστε με, σας παρακαλώ! Θα χαρίσω σε ένα από εσάς το φόρεμά μου, αλλά βοηθήστε με αμέσως, πριν η μαμά ανακαλύψει τι έκανα!». Έτσι ένα ζωηρό και όλο περιέργεια αστεράκι κατέβηκε στη γη και πήρε το λαμπερό φόρεμα. Τα άλλα αστέρια το ρώτησαν τι θα το έκανε και το φαντασμένο αστεράκι απάντησε: «Θα ντυθώ βασιλοπούλα!».

Πράγματι το φόρεσε, αλλά καθώς του ήταν πολύ μακρύ, κρεμόταν σαν ουρά. Έτσι γεννήθηκε ο κομήτης, που εξαιτίας της ασυνήθιστης ουράς του, κατάφερε να τον προσέξουν όλοι, όπως ήθελε και η ματαιόδοξη πριγκίπισσα Ίλκα.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ,
366 παραμύθια και ιστορίες, εκδοτικός οίκος Π.Τραυλός.
Η Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει ένα κείμενο παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθι ή ποίημα), διήγημα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε η Στέλλα Σωτηροπούλου.


Το όνομά μου είναι Στέλλα Σωτηροπούλου, είμαι 17 χρονών και μόλις τελείωσα το επαγγελματικό λύκειο (ειδικότητα νοσηλευτικής). Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα νοσηλευτικής.
Ζωγραφίζω τα τελευταία χρόνια.
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;