Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Η βροχή και το χαλάζι




Τα αστέρια είναι σαν τα μωρά, το ίδιο ζηλιάρικα και λαίμαργα. Κάποτε ένας μάγος τούς πήγε ένα σακουλάκι με κουφέτα και τα έδωσε να τα φυλάει ένα αστεράκι, η Αλίσια, λέγοντάς της: «Αυτά είναι για εσάς, αλλά να φάτε από ένα το καθένα σας. Εγώ πάω να ρίξω έναν υπνάκο πάνω στο σύννεφο!».

«Θα κάνω ό,τι είπες!» του υποσχέθηκε η Αλίσια. Μόλις ο μάγος κοιμήθηκε, τα αστέρια μαζεύτηκαν γύρω από την Αλίσια, για να πάρουν τα κουφέτα τους. Αλλά εκείνη τα έδιωξε κακήν κακώς και κράτησε όλα τα κουφέτα για τον εαυτό της. Οι αδελφές της έκλαιγαν από το θυμό τους και τα δάκρυά τους έπεσαν στη γη και την έβρεξαν ολόκληρη. Έτσι οι άνθρωποι γνώρισαν για πρώτη φορά τη βροχή.

Όταν ο μάγος ξύπνησε, τα αστεράκια πήγαν να του κάνουν τα παράπονά τους. Τότε εκείνος φώναξε την Αλίσια και τη διέταξε να επιστρέψει τα κουφέτα. Η Αλίσια όμως έσκασε από τη ζήλια της και πέταξε τα κουφέτα στη γη. Έτσι οι άνθρωποι γνώρισαν και το χαλάζι.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ,
366 παραμύθια και ιστορίες, εκδοτικός οίκος Π.Τραυλός.

Κάθε βδομάδα η Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει ένα κείμενο παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθι ή ποίημα), διήγημα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε η Άννα Δεληγιάννη.



Η Άννα Δεληγιάννη είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη Ζωγραφική και τη Χαρακτική. Πραγματοποίησε πολυάριθμες συνεργασίες με μουσικούς, ηθοποιούς  και χορευτές σε περφόρμανς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα το έργο της να μην περιορίζεται στο χαρτί. Το 2016 πραγματοποίησε τη πρώτη ατομική της έκθεση στη Πινακοθήκη Παλαιού Φαλήρου με χαρακτικά και με έργα από μελάνι. Έπειτα ακολούθησε η συνεργασία της με την κινέζικη εταιρία εικονογραφήσεων Illusalon, η οποία και διαρκεί μέχρι σήμερα

Το site της Άννας: https://www.behance.net/annadel88bee9
 
Η σελίδα της στο facebook: https://www.facebook.com/Immigration-Stories-647773302018483
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;