Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΔεκέμβρηςΟ πιο μικρός γιος του γερο-Χρόνου. Το στερνοπούλι του. Όχι πως τον αγαπάει περισσότερο. Τέτοιες διακρίσεις δεν τις κάνει ο Χρόνος. Όμως, να, σαν μικρότερο τον έχει και πιο χαϊδεμένο. Από γιορτή σε γιορτή τον πηγαίνουν. Η Βαρβάρα, ο Σπύρος, ο Χρήστος. Η Ευγενία κι ο Στέφανος με το Μανόλη τον περιμένουν πώς και πώς. Και δώρα, όλο δώρα ο Δεκέμβρης. Για χάρη του τα φώτα στους χριστουγεννιάτικους δρόμους. Για κείνον τα στολίδια στις βιτρίνες και οι μοσκοβολιές στις κουζίνες.

Δίπλα του, ο μεγάλος αδερφός, ο Γενάρης, κρατά το μικρό Δεκέμβρη απ’ το χέρι σφιχτά. Κι έτσι κλείνει ο κύκλος.

Ο γερο-Χρόνος, καθισμένος στο θρονί του, καμαρώνει τα παλικάρια του να περνάν ένα ένα μπροστά του ξανά και ξανά και ξανά…

ΕΛΕΝΗ ΚΟΤΙΝΗ-ΤΣΙΑΛΤΑ

Η γιαγιά μου η μάγισσα, εκδόσεις Πατάκη

Κάθε βδομάδα η Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει κείμενα παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθια ή ποιήματα), διηγήματα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε η Ευτυχία Λιούρα.


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Στρατώνι Χαλκιδικής, όπου και διαμένει. Η αγάπη της για τη ζωγραφική ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια και συνεχίζει με την ίδια ένταση έως και σήμερα. Στο παρελθόν συνεργάστηκε με ιδιωτική επιχείρηση για τη δημιουργία μακέτας μεταξοτυπίας (τύπωμα) και σε εργαστήριο χειροποίητων ειδών (διακόσμηση). Το 2009 σε συνεργασία με τον Σύλλογο πολιτισμού Στρατωνίου εκδόθηκε το πρώτο της παραμύθι "Το ξωτικό της Παραμυθοχώρας και η μαγική συνταγή" ( συγγραφή και εικονογράφηση), καθώς και η δημιουργία σκηνικών για το θεματικό πάρκο "Παραμυθοχώρα" που λειτούργησε στην περιοχή. Ασχολείται με τη ζωγραφική παιδικών δωματίων και την αγιογραφία και το τελευταίο διάστημα εικονογραφεί το επόμενο παραμύθι της.
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;