Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Η υπεροψία και η ταπεινοφροσύνη


Παραμύθι από την Ισπανία

Δύο γυναίκες συναντήθηκαν στην όχθη μιας λίμνης. Είχαν έρθει από διαφορετικό δρόμο και δε γνώριζε η μία την άλλη. Φορούσαν και οι δυο μαντήλι στο κεφάλι και δε φαίνονταν τα πρόσωπά τους. Κοιτούσαν κουρασμένες το νερό και τότε είδαν την αντανάκλασή τους.

Η μία ήταν πολύ όμορφη και γεμάτη χάρη, ενώ η άλλη άσχημη και χοντροκομμένη. Η άσχημη νόμισε ότι το όμορφο πρόσωπο που καθρεφτιζόταν στο νερό ήταν το δικό της. Ένιωσε περήφανη για την ομορφιά της και σκέφτηκε γεμάτη υπεροψία: «Είμαι υπέροχη! Ο κόσμος θα έπρεπε να με ευχαριστεί, γιατί η ομορφιά μου δίνει χαρά!». Η άλλη, αντίθετα, ήταν σίγουρη ότι ήταν στ’ αλήθεια απαίσια και σκέφτηκε: «Τι άχαρη που είμαι! Όποιος με βλέπει θα πρέπει να με μισεί, γιατί η ασχήμια και η χοντροκοπιά προκαλούν δυστυχία!».

Έτσι, η όμορφη γυναίκα έφυγε με χαμηλωμένο βλέμμα, ενώ η άσχημη με το κεφάλι ψηλά.

Αυτό συμβαίνει και στη ζωή. Άνθρωποι με πολλά χαρίσματα νομίζουν ότι είναι γεμάτοι ελαττώματα και άλλοι που δεν αξίζουν τίποτα καυχιούνται για ανύπαρκτες αρετές!

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ,
366 παραμύθια και ιστορίες, εκδοτικός οίκος Π.Τραυλός.

Η Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει κείμενα παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθια ή ποιήματα), διηγήματα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε η Πανωραία Χριστοπούλου.


Ονομάζομαι Πανωραία Χριστοπούλου και γεννήθηκα το 1993 στο Αίγιο. Ζωγραφίζω ερασιτεχνικά και χρησιμοποιώ ό,τι μέσα έχω διαθέσιμα, από νερομπογιές, μαρκαδόρους και ξυλομπογιές μέχρι και ψηφιακή ζωγραφική. Έχω σπουδάσει Πληροφορική και μου αρέσει να συνδυάζω την τεχνολογία με την τέχνη μέσω της φωτογραφίας-βίντεο, αλλά και μέσω του 3D modeling και του προγραμματισμού. Επίσης φτιάχνω κατασκευές, κούκλες και αγαλματίδια.  

Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;