Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ο µύθος της ΕυρώπηςΣτη Συρία ζούσε κάποτε ο Βασιλιάς Αγήνορας, ο γιος του Ποσειδώνα. Αυτός είχε µια πεντάµορφη κόρη, την Ευρώπη. Ο ∆ίας είδε την Ευρώπη, την αγάπησε και µια µέρα, που η κόρη µάζευε λουλούδια µε τις φίλες της σ’ ένα ακρογιάλι της Συρίας, µεταµορφώθηκε σε άσπρο ταύρο, την πλησίασε και ξάπλωσε κοντά της. Το όµορφο ζώο έδειχνε ήρεµο και φιλικό και η Ευρώπη το πλησίασε, το χάιδεψε και κάθισε στη ράχη του ανύποπτη. Την ίδια στιγµή ο ταύρος πετάχτηκε όρθιος κι όρµησε προς τη θάλασσα. Τροµαγµένη η Ευρώπη κρατήθηκε από τα κέρατά του. Ο ταύρος πέταξε πάνω από τα κύµατα κι έφτασε στην Κρήτη. Εκεί ο ∆ίας πήρε την κανονική του µορφή, παντρεύτηκε την Ευρώπη και γέννησαν τρεις γιους. Όταν ο ∆ίας επέστρεψε στον Όλυµπο, παρήγγειλε στον Ήφαιστο να φτιάξει ένα χάλκινο γίγαντα, τον Τάλω, για να φυλάει την Κρήτη και να µη µπορέσει ποτέ να φύγει η Ευρώπη. Από αυτήν πήρε το όνοµά της η ήπειρος που ζούµε κι εµείς σήµερα, η Ευρώπη.

Απολλόδωρος, Βιβλιοθήκη Γ, 1, 2-4 (διασκευή)


Κάθε βδομάδα η νηπιαγωγός-συγγραφέας Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει κείμενα παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθια ή ποιήματα), διηγήματα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε η Βασιλική Θωμολάρη.


Μεγάλωσα στη Πάτρα. Σπούδασα Χημεία στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Είχα μια ιδιαίτερη αγάπη για τη ζωγραφική από μικρή ηλικία, ωστόσο ζωγράφιζα ελάχιστα. Στα φοιτητικά μου χρόνια εκδηλώθηκε περισσότερο η επιθυμία μου να ζωγραφίζω και μετά την απόκτηση του πτυχίου μου, αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο με τη ζωγραφική. Ξεκίνησα μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο εργαστήρι του ζωγράφου Νίκου Τσιρώνη. Είμαι μέλος του συλλόγου καλών τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις του συλλόγου.

           1η έκθεση με τον σύλλογο καλών τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο των Παλαιών Δημοτικών Λουτρών Πάτρας τον Δεκέμβριο του 2016
           2η έκθεση πραγματοποιήθηκε στον ίδιο εκθεσιακό χώρο τον Μάρτιο του 2017
           3η ομαδική έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Αγοράς Αργύρη, Πάτρα, τον Ιανουάριο 2018 στο β’ Φεστιβάλ Τέχνης αχαιών δημιουργών «Κωστής Παλαμάς»
              Έχω ασχοληθεί με σκηνογραφίες σε παιδικές κατασκηνώσεις καθώς και με τοιχογραφίες.

Email: thomollariv@gmail.com
Facebook : Vasiliki Thomo
Instagram : vasiliki.thomo_arts

Site συλλόγου καλών τεχνών Πάτρας «Κωστή Παλαμά»  :  http://www.kostispalamas-fas.gr
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;