Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Η μοναξιά της πεταλούδας



Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια πεταλούδα με ωραία πολύχρωμα χρώματα στα φτερά της. Το όνομά της ήταν Λαμπιρένια, επειδή τα φτερά της ήταν  πανέμορφα και λαμπερά. Ζούσε σε ένα δάσος κοντά σε ένα κάστρο. Ήταν όμως πολύ λυπημένη και ένιωθε μεγάλη μοναξιά.

Στην πραγματικότητα η πεταλούδα αυτή ήταν μια πολύ όμορφη και καλή πριγκιποπούλα που ζούσε στην Παραμυθούπολη, στο κάστρο που βρίσκονταν δίπλα στο δάσος.

 Όμως μια κακιά μάγισσα που την λέγανε Κακίστρω και ζούσε στην δίπλα πολιτεία, τη Μαγούπολη, την είχε μαγέψει. Αυτή η μάγισσα είχε μία μαγική σκούπα και πετούσε από μέρος σε μέρος. Το αγαπημένο ζωάκι της ήταν μία αραχνούλα. Μαζί της πάντα είχε μία πάνινη τσάντα όπου εκεί μέσα είχε το μαγικό της φίλτρο.

Το μαγικό φίλτρο ήταν φτιαγμένο από σαύρες και όποιος το έπινε μεταμορφώνονταν στο ζώο που ήθελε κάθε φορά η μάγισσα. Αυτή τη φορά ζήλεψε την ομορφιά και την καλοσύνη της πριγκιποπούλας Λαμπιρένιας και της έριξε κρυφά το μαγικό φίλτρο στο γάλα της. Τα μάγια θα λύνονταν μόνο όταν εάν βρισκόταν κάποιος που θα την αγαπούσε και θα τη φιλούσε.

Μετά από καιρό ένας ιππότης που τον λέγανε Φτερωτό, επειδή φορούσε πάντα ένα καπέλο με ένα φτερό μιας και ζούσε στη Φτερούπολη, και είχε ένα σπαθί στη μέση του γιατί ήταν σπουδαίος  πολεμιστής, αποφάσισε να κάνει μία βόλτα στο δάσος. Εκεί  συνάντησε την πεταλούδα Λαμπιρένια. Θαμπώθηκε από την ομορφιά της, την έβαλε σε ένα μπαουλάκι που είχε πάντα μαζί του και την κλείδωσε με το κλειδί  για να μην του φύγει.

Η Λαμπιρένια ήταν πολύ ανήσυχη μέσα στο μπαουλάκι. Φοβόταν πολύ γιατί ήταν πολύ σκοτεινά εκεί μέσα. Χτυπούσε με δύναμη τα φτερά της για να μπορέσει να ελευθερωθεί. Ο ιππότης τότε άνοιξε το μπαουλάκι και την έβγαλε έξω. Την πήρε στα χέρια του και της φίλησε απαλά τα φτερά για να ηρεμήσει και να ησυχάσει.

Τότε ξαφνικά στη θέση της πεταλούδας εμφανίστηκε η πριγκιποπούλα που είχε όμορφα μακριά μαλλιά και φορούσε ένα χρυσό στέμμα στο κεφάλι της.

Του είπε την ιστορία της και τότε ο ιππότης τής έδωσε αμέσως ένα τριαντάφυλλο και έναν πάπυρο που της ζητούσε να τον παντρευτεί. Η πριγκιποπούλα ήταν πολύ χαρούμενη και δέχτηκε αμέσως να γίνει γυναίκα του. Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

17Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Ευλαμπία Παρμαξή και τους μαθητές της για την όμορφη ιστορία που ετοίμασαν με αφορμή τις Παραμυθοδρομίες και το «Φτιάξε ένα παραμύθι». Όπως μας πληροφόρησε, είναι το τέταρτο παραμύθι που ετοίμασαν τα παιδιά. Και τα τέσσερα τοποθετήθηκαν στη βιβλιοθήκη του σχολείου, όπου καθημερινά επικρατεί συνωστισμός!

Πληροφορίες για τις Παραμυθοδρομίες μας θα βρείτε εδώ:

Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες στο yotakotsafti1@yahoo.gr




3 σχόλια :

  1. Συγχαρητήρια στη δασκάλα κ στα παιδάκια. Καταπληκτική δουλειά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!Εμπνέομαι από τα υπέροχα παιδάκια σας!!!!

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στη νηπιαγωγό και στα μικρούλια της! Όμορφη ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;