Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Πασχαλινές χρωμοσελίδες-καρτέλες δημιουργικής γραφής



Η ταλαντούχα συνεργάτιδα και φίλη Βιβή Μαρκάτος ζωγράφισε και παραχωρεί στο ιστολόγιό μας πέντε υπέροχες πασχαλινές χρωμοσελίδες, οι οποίες μπορούν να χρωματιστούν από μικρούς και μεγάλους, να πλαστικοποιηθούν και να χρησιμεύσουν και ως καρτέλες δημιουργικής γραφής!

Χρωματίστε τους ήρωές μας, δώστε τους ονόματα και γράψτε γι’ αυτούς τις δικές σας πασχαλινές ιστορίες, τις οποίες με χαρά θα φιλοξενήσουμε στο Ένα κείμενο, μία εικόνα.






H Bιβή Μαρκάτος (EKΠΑ Θεατρικών Σπουδών BA, Γραφιστική A level, Computer Animation MSc) είναι ταλαντούχα εικονογράφος με πάνω από 16 εικονογραφημένα βιβλία και κάτοχος πολλαπλών πανελλαδικών και διεθνών βραβείων. Είναι βραβευμένη στον χώρο του θεάτρου αλλά και του πολιτιστικού ρεπορτάζ, στο ραδιόφωνο. Για ραδιοφωνικό της αφιέρωμα απέσπασε το πρώτο πανελλήνιο βραβείο υπό την Αιγίδα της Ουνέσκο το 2009. Εργάζεται ως εξωτερικός ανταποκριτής για τον Γαλαξία fm, ενώ ήταν η πρώτη ραδιοφωνική παραγωγός που παρουσίασε με εντατική εκπομπή στο ραδιόφωνο τα anime, κάνοντας εκπομπές στο ραδιόφωνο του Πολυτεχνείου.  Έχει ελληνο-γερμανική καταγωγή και αγαπάει πολύ τα βιβλία, το θέατρο, το ραδιόφωνο και την καλή μουσική. Με πρώτο πανελλήνιο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα (2013) η Βιβή επέδειξε πως εξίσου καλή είναι και στη γραφή της, πέραν του πινέλου της.  Τελευταία της διάκριση ήταν ένα μικρό αφήγημα για τον Δήμο Κιλκίς σε ένα ομαδικό ανθολόγιο (2016). ‘’Η τέχνη είναι εξπρεσιονισμός, εννοώντας μορφή και τρόπος έκφρασης κάθε είδους’’…  ‘’Ακολουθώ τον καλλιτεχνικό δρόμο χρόνια και παρόλο που είναι δύσβατος, αξίζει να τον διασχίσεις. Με λίγα μέσα, και ελάχιστη –εώς δειλή υποστήριξη από τον οικογενειακό μου κλοιό, ακολουθώ το όνειρό μου. Κάνω αυτό που με εκφράζει, αυτό που μου αρέσει, γιατί αυτό με κάνει ευτυχισμένη… και  προσφέρω  αυτό που νιώθω πως είμαι καλύτερη’’. Για να επικοινωνήσετε με την Βιβή μην διστάσετε να γράψετε στην σελίδα της: https://vmarkatos.wixsite.com/website
Καλό Πάσχα!
 
Με αγάπη,

Γιώτα Κοτσαύτη.







1 σχόλιο :

  1. Mπράβο στην Βιβή και μπράβο στην σελίδα που παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες!
    Διάβαζα το βιογραφικό της, και στην φωτογραφία της δείχνει μικρή... Είναι απίστευτη και φαινόμενο.
    Μπράβο που υπάρχουν γενικά νέα παιδιά που δημιουργούν και κάνουν τόσο όμορφα και απίστευτα πράγματα!!!
    Βιβή συνέχισε και ακολούθα τα όνειρά σου, ήδη δικαιώνεσαι από τις πράξεις σου! Είσαι σπουδαία και μην αφήσεις κανέναν να σταθεί εμπόδιο στο ταλέντο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;