Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Δημιουργική Γραφή και Σχολείο (δύο ιστορίες)


1.Για «πάντα» πρωταθλητής…

Μία ιστορία για το πώς δημιουργήθηκαν τα πάντα!

Μια φορά και έναν καιρό μία οικογένεια από άσπρες πολικές αρκούδες περιπλανιόταν για να βρει χρήματα, για να σώσει το σπίτι της, που θα το έχανε. Η μόνη ευκαιρία να αποκτήσουν τα χρήματα που ήθελαν ήταν να πάρει μέρος ο άντρας της οικογένειας, που ήταν ο μπαμπάς, σε αγώνα kick boxing με τον καλύτερο πρωταθλητή όλων των εποχών, μια καφέ αρκούδα grizzly. Η καφέ αρκούδα ήταν πιο μεγάλη και πολύ πιο δυνατή από τον μπαμπά αρκούδο. Ετοιμάστηκαν λοιπόν να παλέψουν, ο ένας για τη δόξα και ο άλλος για τα χρήματα που είχε τόσο ανάγκη. Νίκησε ο μπαμπάς αρκούδος κάτι που ήταν απίστευτα απρόσμενο, αλλά τα μάτια του ήταν μαυρισμένα από τα χτυπήματα. Δεν τον ένοιαζε όμως, γιατί κατάφερε να σώσει το σπίτι του. Μετά από τέσσερα χρόνια που έκανε και άλλα παιδιά, είχαν και αυτά μαύρα μάτια, όπως ακριβώς είχαν μαυρίσει και τα μάτια του μπαμπά αρκούδου και έτσι δημιουργήθηκαν τα πάντα!

Από τη μαθήτρια Μαργιάννα Κιάσσου

Εμπνευσμένο από την ιστορία  του Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ  «Η φάλαινα και ο οισοφάγος της».


2.Η παρεξηγημένη μάγισσα



Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα δάσος μακρινό, έρημο και απόμακρο, στο «Φορεστ Χίλ», ζούσε μια μοχθηρή μάγισσα που τη λέγανε Ζιφρουέλα που είχε δύο μοναδικούς φίλους, τον Ρίκο τον παπαγάλο και τον Ρόκυ το φίδι. Αυτοί οι δύο κατεργάρηδες προσπαθούσαν συνεχώς να την κάνουν περήφανη και έκαναν ό,τι τους έλεγε. Ο Ρόκυ και ο Ρίκο πραγματοποιούσαν κάθε της επιθυμία. Κάποια στιγμή τους ανέθεσε να συναντήσουν το σοφό ξωτικό που ζούσε στην πλευρά του καλού δάσος. Το σοφό ξωτικό είχε έναν μαγικό σάκο που μέσα υπήρχε το μπαούλο της ζωής. Γι’ αυτό το μπαούλο η μάγισσα θα έδινε τα πάντα. Δεν μπορούσε όμως καν να το πλησιάσει μιας και ήταν εξόριστη από τη μεριά του καλού δάσους. Όταν ο Ρόκυ και ο Ρίκο έφτασαν στο σπίτι του ξωτικό (μεγάαααλη περιπέτεια) προσπάθησαν με κάθε τρόπο (καλό, ευγενικό, απαιτητικό, σιχαμερό!) να πάρουν το μπαούλο. Μάταια όμως, γιατί το σοφό ξωτικό δεν το έδινε με τίποτα. Στο τέλος το χτύπησαν με ένα τηγάνι στο κεφάλι και έκλεψαν το μπαούλο. Όταν το πήγαν στη μάγισσα και το άνοιξε βρήκε μια νεράιδα που την πέρασε για αραχνούλα. 

-          -Φύγε αράχνη από μπροστά μου, να δω τι έχει το μπαούλο μέσα.
-          -Δεν είμαι αράχνη.
Της απάντησε.
-          -Είμαι η προστάτιδα του μπαούλου της ζωής και δε συμπαθώ καθόλου τις κακές μάγισσες.

Η μάγισσα της έριξε τότε το υπνωτικό της φίλτρο και με ένα ξόρκι την έστειλε στο σπίτι της.  Τότε ο Ρόκυ τη ρώτησε:

- Καλή μου φίλη μάγισσα, τι ζητάς από το μπαούλο;
- Μα να με κάνει όμορφη για πάντα! Όλοι λένε ότι είμαι άσχημη και γλιτσερή σαν βάτραχος!
- Μα δεν το χρειάζεσαι το μπαούλο, καλή μου μάγισσα! Για να γίνεις όμορφη αρκεί να γίνεις καλή και να το πιστέψεις! Τότε θα δεις ότι δε χρειάζεσαι κανένα μαγικό, ούτε φίλτρο, ούτε μπαούλο, ούτε σάκο!

Η μάγισσα σκέφτηκε τα λόγια του φίλου της. Αποφάσισε να γίνει καλή και έστειλε τον Ρίκο και τον Ρόκυ να κρύψουν τον μαγικό σάκο με το μπαούλο της ζωής στο τέρμα της Γης.

Από τη μαθήτρια της Ε΄τάξης Καλλιόπη Κιάσσου

Η ιστορία γράφτηκε με αφορμή τις «Παραμυθοδρομίες» και τις καρτέλες της μάγισσας, του παπαγάλου, του φιδιού, του ξωτικού, του σάκου και του μπαούλου

Περισσότερα εδώ:




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;