Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ο λαγός και η Γη

Μια μέρα ένας λαγός καυχήθηκε στη Γη:

-Εγώ μπορώ να τρέξω γρήγορα σαν τον άνεμο, ενώ εσύ δεν σαλεύεις ποτέ. Γιατί μένεις ασάλευτη στον ίδιο τόπο όλο τον καιρό;

-Λες μεγάλη κουταμάρα, του αποκρίθηκε η Γη. Εγώ δεν μένω ασάλευτη και τρέχω μάλιστα πιο γρήγορα από σένα.

-Θα μ’ άρεσε να το δω αυτό, είπε ο λαγός περιγελώντας την και βάλθηκε να τρέχει.

Έτρεξε, έτρεξε, ώσπου έμεινε χωρίς ανάσα. Μα όπου κι αν σταματούσε, έβλεπε ότι η Γη ήταν ακόμα μπροστά του.

Ξαναβάλθηκε να τρέχει, να τρέχει, και η Γη ήταν πάντα εκεί, μπροστά του. Έτσι ο δύστυχος λαγός έτρεχε σ’ όλη του τη ζωή, μα ποτέ δεν κατάφερε ν’ αφήσει πίσω του τη Γη.

(Δυτική Αφρική)


Παγκόσμια Ανθολογία Παραμυθιού (400 παραμύθια από 100 χώρες),
 εκδόσεις Ανθολογία, τόμος 1.

Η Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει κείμενα παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθια ή ποιήματα), διήγηματα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε η Βιβή Μαρκάτου.Η Βιβή Μαρκάτου είναι μια ταλαντούχα ζωγράφος με ειδικότητα στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει σπουδάσει θεατρικές Επιστήμες στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου αλλά και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και πήρε το πτυχίο της καθώς και Γραφιστική στο Ι.Ε.Κ Ξυνή, ως υπότροφος αλλά και στο Δημόσιο Ιέκ Λαμίας, ενώ έχει διακριθεί με τα βραβεία: από το 2005 πανελλήνιες διακρίσεις και βραβεία σε σχολικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής, το 2009 τιμήθηκε με ειδική διάκριση από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία και το περιοδικό ‘’9’’ σε συνεργασία με την ΑΚΤΟ στον χώρο των Comics, καθώς και με το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο υπό την αιγίδα της Ουνέσκο για ραδιοφωνικό αφιέρωμα. Mε το Πρώτο Βραβείο Νεοεμφανιζόμενου Θεατρικού Συγγραφέα τιμάται εξίσου το 2013, ενώ έχει εικονογραφήσει πάνω από 15 παιδικά βιβλία (και επιμέρους μικρές ιστορίες για εφημερίδες και περιοδικά) μερικά από τα οποία βραβεύτηκαν (γυναικεία λογοτεχνική συντροφιά) αλλά και προτάθηκαν για βραβείο Public και πρόσφατα (2016), έργο της διακρίθηκε και συμπεριλαμβάνεται στο Λογοτεχνικό Ανθολόγιο του Δήμου Κιλκίς με θέμα Ιστορίες του Τόπου μας στις πρώτες της δημόσιες συγγραφικές της απόπειρες.
Έχει συνεργαστεί με τις εκδόσεις Σαΐτα όπου και έκανε το Ντεπούτο της το 2013 στο έργο της Σοφίας Πολίτου - Βερβέρη Το Νερό και το Χώμα, Εκδόσεις Βεργίνα, Ήρα Εκδοτική, Το Βιβλίο, 24 γράμματα και το Ιπτάμενο Κάστρο.

Επικοινωνήστε με τη Βιβή στο e-mail: vmarkatos@yahoo.gr

Το ιστολόγιο της Βιβής θα το βρείτε εδώ: http://e-pinelies.blogspot.gr/2015/10/blog-post_4.html
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;