Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Αχ και να 'ταν η βροχή...



Αχ και να 'ταν η βροχή
πολλά πολύχρωμα μπαλόνια.
Θα πλημμύριζε η γη,
ο ουρανός και τα μπαλκόνια.

Αχ και να 'ταν η βροχή
λουλουδάκια ανθισμένα.
Θα τα χάριζα σε σας,
θα κρατούσα και για μένα.

Αχ και να 'ταν η βροχή
το αντίδοτο στο μίσος.
Θα ζούσαμε ειρηνικά
κι όλοι αδελφωμένοι ίσως...

ΓΙΩΤΑ ΚΟΤΣΑΥΤΗ
...
Τη σημερινή εικόνα έκανε η Γεωργία Μεσολογγίτη.



Ονομάζομαι Γεωργία Μεσολογγίτη, γεννημένη το 1993 στον Πειραιά. Είμαι αριστούχος πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών - Τμήματος Εικαστικών και εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Φλώρινα (έτη φοίτησης 2012-2017).  Η πτυχιακή μου εργασία πραγματοποιήθηκε στις 26 έως 30 Ιουνίου με κατεύθυνση Ζωγραφική πλάι στον καθηγητή Ιωάννη Καστρίτση (2ο εργαστήριο). Η Διπλωματική μου εργασία ως προς την απόκτηση του πτυχίου είχε θέμα «Χαοτικά μοτίβα στον μικρόκοσμο».

Η ανάγκη για πειραματισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής μου εκπαίδευσης και η ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης με καθοδήγησαν στην απεικόνιση μικρόκοσμων με διαφορετικές θεματικές. Εμπνέομαι παράδοξους και φανταστικούς χώρους έχοντας ως σκέψη μου ο θεατής να χαμογελάσει για κάτι το ιδιόρρυθμο και μέσα από την φαντασία να βρουν την ουσία μιας παραποιημένης πραγματικότητας. H Τέχνη ήταν ανέκαθεν τόσο ελκυστική για εμένα, διεγείρει τον νου ή και το συναίσθημα. Με τα χρόνια, πλάι σε σπουδαίους δασκάλους, αποκτώντας γερές βάσεις συνειδητοποίησα και βίωσα πως για να ανοίξουν οι δρόμοι για μία ποιοτική και ανοδική καλλιτεχνική πορεία - ίσως και επιτυχία - χρειάζεται σκληρή δουλειά, ευφυΐα, πάνω από όλα η προσήλωση και ο στόχος και πολύ λίγο το ταλέντο. Για να πετύχεις χρειάζεται 95% δουλειά και 5% ταλέντο. Αυτός που έχει 90% ταλέντο και 10% δουλειά δεν πετυχαίνει τίποτα. Αυτό μου δίδαξε η διδασκαλία και η μάθηση.

Έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. 

           Συμμετοχή στη δράση «Σίσυ - φως» με την Ομάδα ΕΝ - ΦΛΩ, που πραγματοποιήθηκε στο taekwondo, στα πλαίσια της art athina 2013 και την ημέρα των Μουσείων στο Μουσείο Μπενάκη του Συντάγματος, μέσω της σισύφειας διαδρομής των επτά χιλιομέτρων.
           Συμμετοχή στην Ομαδική Διεθνής Έκθεση, ΙΔΕΑ - ΑΓΑΠΗΣ της Yurka Raycheva, αφιερωμένη στον RICHARD BACH, συγγραφέα του βιβλίου ‘’ Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λιβινγκστον ‘’, με τίτλο έκθεσης: ‘’Καλλιτέχνες για τον καλλιτέχνη Richard Bach με αγάπη’’. Στο ATHENSHEART MALL (Πειραιώς 180), από 9 έως 24 Δεκεμβρίου 2016.
           Συμμετοχή στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου Κατηγορίας Φοιτητών και απονομή δευτέρου Βραβείου που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα, στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016.
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;